Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyonist İsrail'de büyük kaos! Bennett'ı devirmek için harekete geçti

Siyonist İsrail'de Binyamin Netanyahu halefi Bennett'a devlete ait gizli sırları vermeyi reddetti. Bennett'a 'başbakan' demekten yüksünen Netanyahu, şimdiden devirme planları yapmaya başladı.

Siyonist İsrail

Son iki yılda 4 kez seçime giden Siyonist   İsrail'de 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi sona ermiş, bir Siyonist'in yerine başka bir Siyonist gelmişti. Yesh Atid (Gelecek Var) ile Yamina Partisi koalisyonunun işgalci mecliste güven oyu almasıyla Naftali Bennett, Siyonist İsrail'in ilk kipalı başkanı olmuştu.

NETANYAHU MUHALEFETE BAŞALDI

Yüzyılın safsatasından, Kudüs'ün başkent ilan edilmesine, Arap devletlerle normalleşme anlaşmasından Gazze katliamına kadar birçok skandala imza atan Netanyahu, koltuğundan kalkmakta zorlanırken, Naftali Bennett Başbakanlığında yeni kurulan ‘Değişim Hükümeti’ne karşı ilk günden muhalefete başladı.

Devir-teslim töreni yapmayı reddeden Netanyahu, Bennett'a 'başbakan' sıfatını yakıştıramıyor. İddialara göre Bennett'in adını ağzına almakta bile zorlanan Netanyahu, sadece 25 dakika görüşme gerçekleştirdi. Netanyahu'nun bir ilke imza atarak devlete ait askeri ve güvenlik sırlarını da Bennett'a aktarmadığı iddialar arasında.Advertisement

Genel işleyişin aksine devlet sırlarını Bennett'a Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı aktaracak.

NETANYAHU, "BENNETT DEVRİLMESİ GEREKİYOR"

Netanyahu, yeni hükümeti mümkün olan en kısa sürede devirmek için şimdiden planlarına başladı. Sağ muhalefet partileri ile gizli bir toplantı yapan Netanyahu, “Bu çok kötü ve tehlikeli bir hükümet. Devrilmesi gerekiyor. Bu hükümetin ayırıcı özelliği nefret ve tahakkümdür. İlk fırsatta onları düşürerek hükümete geri döneceğiz. Bu noktada bize lazım olan partilerimizle güçlü bir uyum ve disiplindir”  diye konuştu.

BIDEN HEMEN NETANYAHU'YU SATTI! 

Göreve başladıktan aylar sonra Binyamin Netanyahu'yu arayan ABD Başkanı Joe Biden Bennett göreve başlar başlamaz ilk temasını kurdu. ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine değinen Bennett, “Netanyahu bana yüklenerek, tecrübesiz olduğumu ve uluslararası ilişkileri bilmediğimi söyledi. Ona cevap İsrail'in dostu ve büyük ülkenin Başkanı’ndan (Biden’dan) geldi” ifadelerini kullandı.

BAE HİÇ VAKİT KAYBETMEDİ

Aynı zamanda Bennett'in basın ofisi, başta Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Şansölyesi Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson ve Kanada Başbakanı  Trudeau olmak üzere birçok ülkenin liderinden onlarca tebrik aldığını duyurdu.

Siyonist İsrail'le normalleşme anlaşması imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Bennett'ı tebrik etmekte hiç vakit kaybetmedi. Hristiyan batı dünyasının hemen ardından BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed de tebrik mesajı yayımladı. 

Zayed mesajında “Bölgesel barış ilişkileri geliştirmek, hoşgörüyü teşvik etmek; teknoloji, ticaret ve yatırımda yeni bir işbirliği çağını başlatmak için yeni İsrail hükümetiyle birlikte çalışmayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER