Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyonist işgale akademik tepki

189 üniversite rektörü, Filistin’de yaşanan Siyonist işgale karşı üç dilde hazırlanan bildiriyi imzaladı. Bildiride İsrail’in yaptığı hukuksuzluklara karşı harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.

Siyonist işgale akademik tepki

Siyonist teröre akademik tepki. Türkiye’deki 189 üniversitenin rektörü, Siyonist şebeke İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınayan bildiriyi imzaladı. OSTİM Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna ilan edilen bildiri, Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak üç dilde olarak okundu.

Bildiride, İsrail’in Gazze Şeridi’nde sivillere yönelik saldırılarında insan haklarını hiçe saydığı belirtilerek, “Aralıksız devam eden kanlı saldırılar sebebiyle üniversite rektörleri olarak uluslararası topluma sesleniyoruz, Birleşmiş Milletler’in uluslararası insan hakları hukuku ilkeleri çerçevesinde saldırılar, yıkım ve tahliyeler durdurulmalı, onurlu yaşama haklarını garanti altına alan egemen bir devlet kurmaları için Filistin toplumuna gerekli destek gecikmeksizin verilmelidir.” denildi.

İSRAİL YARGILANMALI

Uluslararası insan hakları yargı kurumlarını yapılanlara karşı göreve çağıran bildirinin sonunda şunlar kaydedildi:

“İsrail’in hukuk ve insanlık dışı baskı ve saldırılarına karşı net bir tavır takınarak görevlerini yerine getirmeye ve saldırıları durdurmaya davet ediyoruz. Sorumluların yargılanmasını ve Filistin halkının zararlarının tazmin edilmesini de talep ediyoruz. Bu bildiride imzası olan bizler, Filistinlilerin en doğal insan hakkı olan onurlu yaşama ve mülkiyet haklarının korunması hususunda verdiği mücadeleye saygıyla destek verdiğimizi ve daima yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz. Ayrıca akan kanın durması ve Filistinlilere yapılan saldırıların sonlandırılması için arabuluculuk dahil her türlü insani görevi üstlenmeye hazır olduğumuzu uluslararası kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”



Anahtar Kelimeler: Siyonist işgale akademik tepki

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER