Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyonist işgal rejiminin korktuğu UCM savcısı istifa etti

siyonistlerin Gazze’de işlediği savaş suçlarından yargılanması için önemli kararlara imza atan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda 9 yıllık görevinden istifa etti.

Siyonist işgal rejiminin korktuğu UCM savcısı istifa etti

Görevde kaldığı süre boyunca siyonistlerin Gazze’de işlediği savaş suçları ile ilgili öenmli kararlara imza atmış Uluslarası Ceza Mahmekesi (UCM) başsavcı Fatou Bensouda 9 yıllık görevini bıraktığını duyurdu.

Bir veda mesajı yayımlayan Bensouda, “Savcılığın adil, etkili ve caydırıcı olmak için tarafların kim olduğuna bakmaksızın korkusuzca ve kayırmadan sadece hukuka dayanarak karar vermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

2012’den beri başsavcılık görevini yürüten Bensouda, görevde kaldığı 9 yıl boyunca Afganistan, Filistin, Ukrayna, Myanmar olaylarına ilişkin önemli kararlara imza atmıştı. Öte yandan Bensouda’nın yerine İngiliz hukukçu Karim Asad Ahmad Khan, atandı.

Müslüman bir hukukçu olan Khan, adını ilk kez 2014’te siyonistlerin Gazze’ye saldırısı ve ABD’nin Afganistan’daki savaş suçları üzerine yaptığı soruşturmalarla duyurmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER