Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyonist Apartheid Rejimi

Filistin Yönetimi işgalci rejim İsrail'i ‘örgütlü terörizm' ve 'etnik temizlik’ ile suçladı.

Siyonist Apartheid Rejimi

Filistin Yönetimi işgalci rejim İsrail'i ‘örgütlü terörizm' ve 'etnik temizlik’ ile suçladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüşmesinden sadece birkaç gün sonra, iktidardaki Fetih grubu tarafından İsrail'e ilk saldırının başlatılmasının 57. yıldönümünde konuştu.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Salı günü Savunma Bakanı Benny Gantz ile yaptığı görüşmeden bu yana kamuoyuna yaptığı ilk açıklamalarında Cuma günü İsrail'e sert(Varsayılan) bir saldırı düzenleyerek Filistinlilere karşı “iğrenç etnik temizlik ve örgütlü terör politikaları” uygulamakla (apartheid rejimi) suçladı.

Abbas, iktidardaki Fetih fraksiyonu tarafından İsrail'e ilk saldırının başlatılmasının 57. yıldönümünde konuştu.

Abbas konuşmasında, birçok Filistinli grup ve aktivist tarafından şiddetle kınanan Gantz ile yapılan görüşmeden bahsetmedi. mi yapacaksın? 9. gezegeni kaldırmak yanlış olabilir-çalışma

Abbas, “Devrimimizin yıldönümü menfur İsrail işgalinin devam etmesi nedeniyle son derece kritik ve zor şartlarda ilerliyor, halkımız arazi ve doğal kaynakların çalınması, ekonomimizin boğucu vergi fonları stopaj ve ırk ayrımcılığı altında eziliyor. Filistin’e uygulanan baskıcı uygulamalar ve zulüm artıyor.” dedi.

Abbas, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli güvenlik mahkumlarına “fedakarlıkları ve sabrından” ötürü övgüde bulunarak, Filistin liderliğinin kendilerini ve ailelerini terk etmeyeceğini vurguladı.

Ayrıca “halk direnişinin kahramanlarına” da övgüde bulundu.

”Halk direnişi” Filistinlilerin İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF)'ye ve yerleşimcilere yönelik savunma ve protestolarını ifade eder.

Abbas ve diğer Fetih liderleri defalarca Filistinlileri İsrail'in "suçlarına" karşılık olarak "halk direnişini" hızlandırmaya çağırdılar.

Abbas, bu gerçeğe rağmen Filistinlilerin “Filistin Devleti topraklarının Kudüs'teki başkenti ile işgaline son vermek amacıyla uluslararası meşruiyet kararları doğrultusunda ve Uluslararası Dörtlünün himayesinde düzenlenecek uluslararası konferans çerçevesinde adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmaya hazır olduklarını” söyledi.

Filistin Merkez Konseyi'nin (PCC'nın) “en son gelişmeleri incelemek ve halkımıza ve topraklarımıza yönelik bu ihlal ve suçlarla yüzleşmek için gerekli kritik kararları almak üzere” yakında toplanacağını söyledi.

PCC, FKÖ'nün temel politika belirleme kararlarından biridir.

El Fetih, İsrail'e yönelik ilk saldırısının yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Kudüs'ün başkenti olarak bağımsız bir Filistin devleti kurma hakkının tanınmasına kadar bölgede istikrar ve barışın olmayacağını söyledi.

El Fetih, işgalci rejim İsrail'i “Kudüs'ün Filistin, Arap, İslam ve Hıristiyan kimliğine zarar vermeye ve şehri Yahudileştirme planlarını takip etmeye” karşı uyardı.

El Fetih, İsrail'e yönelik ilk saldırısının yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Kudüs'ün başkenti olarak bağımsız bir Filistin devleti kurma hakkının tanınmasına kadar bölgede istikrar ve barışın olmayacağını söyledi.

Ayrıca İsrail'in yerleşim inşası ve “Kudüs'teki etnik temizlik politikalarının halk direnişinin genişlemesine yol açacağı” uyarısında bulundu.

Bu arada Filistin Yönetimi (PA) Başbakanı Muhammed Ştayye, İsrail'i Cuma günü kuzey Batı Şeria'daki bir otobüs durağında Siyonistleri bıçaklamaya çalıştığı iddia edilen bir Filistinlinin öldürülmesinden dolayı da kınadı.

Saldırgan, Karawat Bani Hassan köyünde yaşayan 37 yaşındaki Amir Rayan olarak tanımlandı.

Shtayyeh yaptığı açıklamada, ”Bu iğrenç suç, İsrail askeri kuruluşunun liderleri tarafından ilan edilen öldürme uğruna öldürme politikasının bir uzantısıdır” dedi.

PA Dışişleri Bakanlığı da Rayan'ın öldürülmesini kınadı ve İsrail hükümetini “bu yargısız infaz suçtan tamamen ve doğrudan sorumlu” tuttu.

 

/The Jarusalem Post-İsrailpost

/Tercüme ve edit: Abdullah Yiğit

 

Kaynak: Her Taraf



Anahtar Kelimeler: Siyonist Apartheid Rejimi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER