Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİYONİST YERLEŞİMCİLER SELFİT´TE 80 ZEYTİN AĞACINI TELEF ETTİ

İşgalciler, Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü.

SİYONİST YERLEŞİMCİLER SELFİT´TE 80 ZEYTİN AĞACINI TELEF ETTİ

SİYONİST YERLEŞİMCİLER SELFİT´TE 80 ZEYTİN AĞACINI TELEF ETTİ

 

Filistin halkına saldırmaktan geri durmayan ve elindeki imkanları telef etmek için fırsat kollayan Siyonist yerleşimciler, buldozer ve kepçelerle Selfit´in kuzeyinde yer alan Deir Estiya beldesinde 80 adet zeytin ağacını söktü.

Belde çiftçileri, Siyonist gaspçıların Siyonist yerleşimcilerin kullandığı yolu genişletmek amacıyla aralarında oldukça yaşlı ağaçların da olduğu onlarca ağacı telef ettiğini söyledi. 

Deir Estiya Belediye Başkanı Emel Kevkeş yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşkeleri için Filistin topraklarını gasp etme veya tarım arazilerini ağaçlardan temizleme operasyonlarının hiçbir zaman durmadığını, Deir Estiya beldesinde daha önce olduğu gibi şimdi de saldırı ve tecavüzlerin sürdüğünü, özellikle Kana Vadisi´nin çevresinde bulunan yerleşkeler için çevredeki belde ve köy arazilerinin buldozerlerle kullanılamaz hale getirilerek yerleşimcilerin kullanımına açıldığını ifade etti.

Konuyla ilgili bilgi veren araştırmacı Halid Maali ise, Selfit toprakları üzerinde inşa edilen 24 yerleşke çevresinde yıkım ve talan işinin sürdüğünü belirterek, yerleşkelerin genişletilmesi amacıyla özellikle zeytin ağaçlarının hedef alındığını söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER