Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİYONİST İSRAİL FİLİSTİNLİLERE SESLENDİ: SUUDİ ALİMLERİ DİNLEYİN, EYLEM YAPMAYIN

Siyonist İsrail Rejimi ordusu, Filistinlileri protesto gösterilerinden vazgeçirmek için Suudi Arabistanlı alimlerin fetvalarına başvurdu.

SİYONİST İSRAİL FİLİSTİNLİLERE SESLENDİ: SUUDİ ALİMLERİ DİNLEYİN, EYLEM YAPMAYIN

Siyonist İsrail Rejimi Sözcüsü Avichay Adraee, çarşamba günü paylaştığı görüntülü mesajında Suudi alimlerin açıklamalarına atıfta bulunarak Filistinlilere gösteri düzenlememe çağrısında bulundu.

´PROTESTO, MÜSLÜMANLARIN İŞLERİNDEN DEĞİLDİR´

Suudi Arabistan Yüksek Alimler Heyeti ile İlmi Araştırmalar ve Fetva Konseyi üyesi Salih bin Fevezan el-Fevezan´ın "Gösteri ve protestolar Müslümanların işlerinden değildir" şeklindeki fetvasından alıntılar yapan Adraee, yine Suudi Arabistan´ın önde gelen alimlerinden Muhammed Bin Salih el-Useymin´in fetvalarına atıfta bulunarak Filistinlileri işgal karşıtı gösterilere katılmamaya çağırdı.

Kuran-ı Kerim ayetlerini de sözlerine alet eden Adraee, Hamas´ın Filistinli kadın ve çocukları tehlikeye sürüklediğini öne sürdü.

SUUDİ MÜFTÜ, ´İSRAİL´E KARŞI SAVAŞMAK CAİZ DEĞİL´ DEMİŞTİ

Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdulaziz Al Şeyh de daha önce katıldığı bir televizyon programına telefonla bağlanan izleyicinin Temmuz 2017´de Mescid-i Aksa´da yaşanan olaylarla ilgili sorusuna verdiği cevapta, "İsrail´e karşı savaşmanın caiz olmadığını, Hamas´ın terör örgütü olduğunu ve Hizbullah´a karşı İsrail ordusuyla iş birliği yapılabileceğini" ifade etmişti.

İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara da Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Al Şeyh´i bu yöndeki fetvasından dolayı tebrik ederek ülkesine davet etmiş ve yüksek düzeyli bir saygı ile karşılanacağını belirtmişti.

Suudi Arabistan´ın Riyad gazetesi de aynı şekilde Ağustos 2017´deki bir sayısında Hamas´ı "terör örgütü" olarak tanımlamış ve gazetenin manşetine taşımıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER