Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyasilerden "Başbağlar Katliamı" mesajı: Bir arada, huzur içinde, kardeşçe yaşama irademiz bu topraklarda kök salacaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam gibi isimler, 27 yıl önce Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 33 sivilin öldürüldüğü olayı kınadı

Siyasilerden

Siyasiler, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 33 sivilin öldürüldüğü "Başbağlar Katliamı'nın" 27. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajları yayımladı.

"Bir arada, huzur içinde, kardeşçe yaşama irademiz bu topraklarda kök salacaktır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başbağlar Katliamı'nın 27. yılında, hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyor, katledilen 33 masum vatandaşımızı rahmetle anıyorum. İnanıyorum ki terör ve zorbalık yenilecek; bir arada, huzur içinde, kardeşçe yaşama irademiz bu topraklarda kök salacaktır" ifadelerini kullandı.

"33 şehidimizi rahmetle anıyorum"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Twitter üzerinden, "7 yıl önce bugün, Başbağlar'da toprağın kara bağrına düşen 33 şehidimizi rahmetle anıyorum. Yüce Allah milletimize bir daha böyle acılar göstermesin. Terör karşısında sıradağlar gibi dimdik duran tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" paylaşımında bulundu.

"Başbağlar'ın hesabı bir gün muhakkak sorulacak"

Başbağlar Katliamı’nın 27. yıl dönümünde anma mesajı yayımlayan isimlerden biri de Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. 

Destici mesajında, ”Başbağlar katliamı, PKK'nın ve destekçilerinin, ne olduklarını, kanlı yüzlerini, insanlıkla ilişkileri olmadığını ortaya koyan, en karakteristik örneklerden biridir. 'Demokrasi', 'insan hakları', 'barış' maskesiyle yürütülen cinayetler, Türkiye'de yaşananların en çarpıcı özetidir ve bunların hesabını sormayı, milletimize karşı görevimiz ve sorumluluğumuz olduğunu bir an bile unutmayacağız. İçeride ve dışarıda, teröre hoşgörü gösteren, görmezden gelen, gerekçe arayan, diyalog kuran, yardım eden, iş birliği yapan herkes, başta Başbağlar olmak üzere, Türkiye'de işlenen kanlı ve kahpe cinayetlerin ortağıdır, katillerin, canilerin, teröristlerin tarafındadır. Hiçbir söz, yaşananları, yaşadıklarımızı, maruz kaldıklarımızı, bu vatanda hür ve bağımsız bir şekilde yaşamak için feda ettiklerimizi ve terörün insanlıkla hiçbir ortak paydası olmayan karanlık yüzünü değiştirmeyecek” ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici, sorumluların eninde sonunda bulunarak, kendilerinden hesap sorulacağını da sözlerine ekledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam da 1993 senesinde gerçekleşen olayı anan isimlerden oldu. 

Twitter'dan paylaşım yapan Sağlam, "Katliamın üzerinden 27 yıl geçti. Katiller ve azmettiricilerle ilgili hukuk yolu işletilmedi. Sorumlular hala serbest! Yeni katliamları önlemenin yolu #BaşbağlarKatliamı üzerindeki sır perdelerinin kaldırılmasından geçer. 27. yılında şehitleri rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Yeniden ceza davası açılması talebi

Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dikkaya ise katledilen 33 siville ilgili yeniden ceza davası açılmasını talep ettiklerini kaydetti:

"Savcılardan, katliamla ilgili yeniden ceza davasının açılmasını talep ediyoruz. Kimlerin bu katliamda rolünün olduğunu bulmalarını istiyoruz."

Ne olmuştu?

2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak üzere Sivas’ta bulunan yazar ve sanatçılardan oluşan 33 kişi, kaldıkları otelde yakılarak öldürülmüş, olay tarihe "Madımak katliamı" olarak geçmişti.

Bu olayın 3 gün sonrasında ise Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne düzenlenen silahlı saldırıda 33 kişi hayatını kaybetmişti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER