Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyasilerden PKK´ye: Amaç savunmak değil, teslim etmektir

Geçtiğimiz günlerde PKK´nin Kürdistan Bölgesi´nde saldırılar düzenlemek için silahlı bir grup kurmasına karşı tepkiler sürüyor.

Siyasilerden PKK´ye: Amaç savunmak değil, teslim etmektir

Geçtiğimiz günlerde PKK´nin Kürdistan Bölgesi´nde saldırılar düzenlemek için silahlı bir grup kurmasına karşı tepkiler sürüyor.

K24´e konuşan Kürt siyasetçi ve aydınlar, PKK´nin, Kürdistan Bölgesi´ni istikrarsızlaştırmak istediğini, buradaki amacın iddia edildiği gibi korumak olmadığını, bölgeyi teslim etmek olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

PKK, 27 Haziran´da Kürdistan Bölgesi´nde eylem yapmak üzere ´Güney Kürdistan Öz Savunma Güçleri´ adı altında Kürdistan Bölgesi´ndeki ?işgalcilere? saldırı düzenlemek amacıyla silahlı bir grup kurduğunu duyurmuştu.

Kürt siyasetçi ve aydınlar, PKK´nin Kürdistan Bölgesi´ndeki faaliyetlerinden vazgeçmesi gerektiğini savunarak, Türkiye´nin PKK gerekçesiyle Kürdistan Bölgesi sınırlarına bombardıman düzenlediğini belirtiyor.

K24´e konuşan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Refik Karakoç, hiçbir örgüt ve hareketin Kürdistan´ın bir başka parçasının kazanımlarına zarar verme hakkına sahip olmadığını söyledi.

Karakoç, ?Bugün Kürdistan Bölgesi´nde bir hükümet vardır. Federal bir devlet bulunuyor. Bir Kürt devleti var. PKK´nin de burada hiçbir hak talep etme hakkı yoktur. PKK´nin yaptığı yanlıştır. Bu kabul edilemez, biz de buna karşıyız? dedi.

K24´e konuşan Hukukçu ve siyasetçi Fahri Karakoyunlu da ?Şırnak, Silopi ve Nusaybin´de ne oldu?? diyerek PKK´ye tepki gösterdi.

Karakoyunlu, ?PKK´nin derdi Kürdistan Bölgesi´ni savunmak değil, teslim etmektir. PKK, Kürdistan Bölgesi´nin savunma gücü değildir. Bölgeyi Türkiye´ye teslim etmek için orada varlık gösteriyor" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER