Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyasi kadro Erdoğan’a verilen listede değil mi?

Ahmet Nesin; Kendime göre değişik bir Türkiye analizi yapacağım:

Siyasi kadro Erdoğan’a verilen listede değil mi?

Erdoğan o listeyi açıklamıyor, çünkü açıkladığında “Kandırıldım” palavrası çöpe atılacak, savcılık için resmi belge sayılacak ve Erdoğan Gülen’e yardım ve yataklıktan yargılanacak.

Kendime göre değişik bir Türkiye analizi yapacağım:

Bütün ailelerde 1 Almanyalı (Yada Fransalı, Belçikalı vs) var,

Göçmen ailelerde 1 ülkücü var,

Bütün Kürt ailelerde 1 PKK’li var,

Çerkeslerde 1 istihbaratçı var,

Alevi ve Dersimlilerde 1 Kemalist,

Dincilerde 1 cihatçı,

Dindarlarda 1 akşamcı,

Vardır ve bunu inkâr eden hemen hemen yoktur sanki.

O yüzden diyorum, bu ülkede yapılan hiçbir analiz yerine oturmuyor, seçim dışında yapılan anketlerin bir kıymeti harbiyesi yok. Gençler üzerine bir anket yapıyorsunuz ve soruların yarısını Fatih, yarısını da Kadıköy’de soruyorsunuz. Doğal olarak alınan sonuçların yarısı baz alındığında ne doğru bir Fatih gençliği ne de Kadıköy gençliği çıkar ortaya. Bırakın dinci bölgeyle, laik bölgenin karşılaştırmasını, Ankara’nın laik bölgesiyle, Istanbul’un laik bölgesinden bile çarpıcı farklılıklar çıkar.

Ergenekon davası devam ederken hep bunu işledim, bütün burjuva partilerden, mutlaka ama mutlaka bir derin devlet çıkar ve o çıkanlar sizin derin devletle savaşımınızı engeller. Şimdi de diyorum ki, merkez sağ da dahil olmak üzere her dindar ve dinci evde bir Fethullah Gülen taraftarı çıkacaktır ve bu sistem onları hem düşman gibi gösterip, hem de sessizliğe büründürecektir.

Yazılarını okuyorum, programlarını izliyorum ve sonunda beklemeye başlıyorum. Şimdi, Erdoğan’ın yakını anlatıyor programda, “Bu hainler seçim öncesi sayın Erdoğan’a 150 kişilik milletvekili listesi vermediler mi”? Hemen muhalif olduğunu söyleyen CHP’li çıkıyor ve “Haklısın, verdiler” diyor. Ben başlıyorum düşünmeye, “Ahmet, 150 kişi çok ama diyelim ki o kadar kalabalık bir liste verdiler, Erdoğan kabul etmez, taban da kabul etmez. Kabul etmez ama bunun yine de kabul edilebilirlik fizibilitesi vardır, 150 kişiden, indirelim 30’a. Bu 30 kişinin hepsi seçilemez ama 20’si seçilir. Hah, tamam, mutabık kaldıklarına göre şimdi açıklayacaklar o 150 kişiyi. Tartışma devam ediyor ama açıklama yok. Aynı konu devam ediyor ve ben AKP, yani Erdoğan tarafından kabul edilen 30 kişinin adını beklemeye başlıyorum. Hâlâ bir açıklama yok, çünkü AKP ile CHP söyledikleri aynı şey üzerinden kavga ediyorlar. Hadi diyorum kendi kendime, seçilemeyen 10 kişinin hakkını yemeyelim, seçilen 20 kişiyi açıklasınlar, zaten bu kişileri bilmeyen yoktur, ellerinde liste var, karşılaştırma yapsalar yeter.”

Sizin de bildiğiniz gibi, bu kendi kendime konuşmayı boşu boşuna yapıyorum, sadece havada bir tartışmadır gidiyor. Erdoğan o listeyi açıklamıyor, çünkü açıkladığında “Kandırıldım” palavrası çöpe atılacak, savcılık için resmi belge sayılacak ve Erdoğan Gülen’e yardım ve yataklıktan yargılanacak.

Bu listenin var olduğunu Hürriyet Gazetesi yazarımsısı Abdülkadir Selvi de söylüyor, kimi yazarımsı ve akademisyencikler de hodri meydan, Gülen’in AKP içindeki siyasileri, en azından o 150 kişiyi yada seçilen 20 kişiyi açıklayın. Hayır, sadece Hakan Şükür, çünkü Hakan Şükür onlardan mert davrandı ve kendisini açıklayarak istifa etti. Suçlu yada suçsuz, en azından dürüst ve mert davrandı. Erdoğan ne mi yaptı, açıklamadıklarını kendisine bir anlamda yedek olarak tuttu.

ArtıGerçekHaberSitesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER