Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİYASİ TUTUKLULARIN BAYRAMDAN ÖNCE SERBEST KALACAKLARINA DAİR BİR İŞARET YOK

Batı Yaka´da siyasi tutukluların aileleri yakınlarının bayramdan önce serbest bırakılmasını istiyor.

SİYASİ TUTUKLULARIN BAYRAMDAN ÖNCE SERBEST KALACAKLARINA DAİR BİR İŞARET YOK

SİYASİ TUTUKLULARIN BAYRAMDAN ÖNCE SERBEST KALACAKLARINA DAİR BİR İŞARET YOK

 

Filistinli kaynaklar, Ramazan ayı başında tutuklanan onlarca siyasi tutsağın bayramdan önce serbest bırakılacaklarına dair bir işaretin olmadığını söylüyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, siyasi tutukluların bayramdan önce serbest kalıp bayramı aileleri ile geçirmeleri için avukat ve aile yakınlarının yaptıkları başvuru ve girişimlerin Abbas´a bağlı güçler tarafından reddedildiğini, bu güçlerin kendilerine tutukluların salıverilmesinin bizzat Mahmut Abbas´ın talimatı ve kararıyla olabileceğini ilettiklerini ifade etti.

Muhabirimize konuşan avukatlar, aldıkları cevapların tutukluların serbest bırakılması gibi bir işaretin olmadığını, durumun bu şahısların uzun süre cezaevinde tutulması gibi olumsuz bir süreci gösterdiğini belirttiler.

Muhabirimiz, ailelerin kötü koşullarda özellikle Cenin Cezaevindeki siyasi tutukluların gördükleri kötü muamele ve işkence nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi.

Batı Yaka´da Siyonist askerlerle Yahudi yerleşimcilere yönelik yapılan eylemlerin ardından özellikle Hamas hareketinin lider ve mensuplarına karşı operasyonlara başlayan Abbas´a bağlı güçler şimdiye kadar 250´den fazla kişiyi tutukladılar. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER