Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyasette 'meydan' krizi! Akşener'in konuşması polis engeline takıldı

İYİParti lideriAkşener'in TBMM'deki grup toplantısını, İstanbul’da Kadıköy ve Beşiktaş meydanları ile Bursa’da Kent Meydanı'nabarkovizyonlar kurarak yayınlamak isteyen partililer korona bahane edilerek polis tarafından engellendi.

Siyasette

Meral Akşener’in TBMM’de yaptığı grup toplantısını İstanbul’da Beşiktaş ve Kadıköy, Bursa da ise kent meydanında vatandaşlara canlı izletmek isteyen İYİ Partililer polis engeliyle karşılaştı. Barkovizyonların kurulmasına izin verilmedi. Kaymakamlıktan izin alındığını vurgulayan İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise “Meydanlarda vatandaşa çay atarak binlerce kişiyle miting yapan bir parti liderine müsaade ediliyor. Biz genel başkanımızın milletin meclisinden yaptığı konuşmayı bir ekrandan dinletemiyoruz” sözleriyle tepki gösterdi. Kavuncu, her salı günü girişimlerinin devam edeceğini de söyledi.

AKŞENER’İN KONUŞMASI POLİS ENGELİNE TAKILDI

Akşener’in TBMM’deki grup toplantısını, İstanbul’da Kadıköy ve Beşiktaş meydanları ile Bursa’da Kent Meydanı’na barkovizyonlar kurarak yayınlamak isteyen partililer polis engeliyle karşılaştı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da Beşiktaş’ta katıldığı etkinliklere pandemi gerekçesiyle izin verilmedi. Bunun üzerine İYİ Partililer, telefonlarından, bilgisayarlarından ve Kavuncu’nun aracından grup toplantısını dinledi. Kaymakamlıktan izin alındığını söyleyen Kavuncu “Meydanlarda vatandaşlara çay atarak binlerce kişiyle miting yapan parti liderine müsaade ediliyor, biz buradan bir ekrandan Genel Başkanımızın, Milletin Meclisi’nden yaptığı konuşmayı milletimize dinletemiyoruz. Bunu kınıyor, protesto ediyoruz. İnatla her salı Genel Başkanımızın sesini millete duyurmaya çalışacağız. Demokrasilerde çareler tükenmez” dedi. Akşener de konuya ilişkin şunları söyledi: “İstanbul ve Bursa İl başkanlıklarımız, bu hafta büyük bir işe imza attılar. İktidara, “medya sizinse, meydanlar bizim” dediler. Eminim, Ramazan Başkanım konuşurken TRT yayınımızı kesmiştir. Biz vekiliz asıl sizsiniz, benim konuşmamı kes ama Ramazan Başkanımın konuşmasını kesmeye hakkın yok. Millet orada, bu kürsünün sahibi millet.”

MUHALEFET ERDOĞAN’IN “MÜMİNİN GÖREVİ YOKLUKLA SABRETMEK” SÖZLERİNE İŞARET ETTİ 

KILIÇDAROĞLU: BEYEFENDİ SEN NEREDE SABREDİYORSUN | AKŞENER: SABIR TAŞININ ALTINDA KALACAKSIN 

Muhalefet liderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir”  sözleri üzerinden iktidarı eleştirdi. Kılıçdaroğlu “Beyefendi sen nerede sabır gösteriyorsun? Yazlık, kışlık, uçan  sarayların var. Bütün bunların yükünü senin sabredin dediğin vatandaş çekiyor” ifadelerini kullandı. Akşener ise  “Ya aklına başına alacaksın ya da ilk sandıkta çatlayan sabır taşının altında kalacaksın söylemedi deme bunu böyle bilesin” diye konuştu. Davutoğlu da “Halka ‘sabret’ diye vaaz etmeyi bırakın da gerekeni yapın” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir” sözlerini eleştirdi. Akşener “Millet sen sefa içinde yüzeceksin diye yokluğa sabretmekten artık bıktı, eşin dostun lüks içinde yüzerken borç batağında boğulan esnaf artık bıktı. Yeğenler, damatlar gelinler kuzenler ballı maaş alırken işsizliğe mahkum ettiğin gençler artık bıktı. Millet sabrının sonuna geldi artık Erdoğan. Ya aklına başına alacaksın ya da ilk sandıkta çatlayan sabır taşının altında kalacaksın söylemedi deme bunu böyle bilesin” diye konuştu. Akşener, Erdoğan’ın ‘israfa, lükse, şatafata alıştığını’ savunarak, şunları söyledi: “Çarşıda, pazarda, mutfakta yangın var. Bütün hedefleri aşağı çektiler, ama hala uçuyoruz diyerek pembe tablolar çiziyorlar. Ancak görüyoruz ki damadının pembe tablolarına artık sayın Erdoğan da inanmıyor. Eskiden milletin gözünün içine baka baka ‘Zenginiz, uçuyoruz, ekonomik kriz yok’ diyebiliyordu. Şimdi ‘Sabır’ diyor. Erdoğan, millete ‘Sabret’ diyeceğine sen önce git 500 milyon dolarlık uçağını satıp Saray’ın fantastik harcamalarını kıs.” Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki anlaşma da Akşener’in gündemindeydi. İYİ Parti lideri “Rus Dışişleri Bakanı, büyük abi edasıyla ateşkesi ilan etti. Kardeşimizin vurulduğu bir savaşla ilgili masa bizim için armeselesidir. Türkiye, o masalarda kardeşinin yanı başında oturmalı” ifadelerini kullandı.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER