Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİVİLLER SORDU SİYASİLER CEVAPLADI

Kayseri gönüllü kültür kuruluşlarınınpandemi döneminde ara verdiği yöneticilerle istişare toplantısı 11 Eylül cumartesi günü yapılan yoğun katılımlı programla yeniden başladı.

SİVİLLER SORDU SİYASİLER CEVAPLADI

Kayseri gönüllü kültür  kuruluşlarınınpandemi döneminde ara verdiği yöneticilerle istişare toplantısı 11 Eylül cumartesi günü yapılan yoğun katılımlı programla yeniden başladı.

 11 Eylül cumartesi günü Emirgan Cafe de yapılan kahvaltılı istişare toplantısına yönetici ve sivil toplum katılımı oldukça yoğun oldu.

Gönüllü kuruluşların organize ettiği toplantıya davetli olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, yerel Yönetimler Başkanı  Avukat Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.  Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, şehrimizde misafir olan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. SüleymanKılınç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu katıldılar. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar mazeretleri sebebiyle katılamayacaklarını bildirdiler.

 Sağlık İl Müdürü,  İl Milli Eğitim müdürü, Tarım İl Müdürü, Göç İdaresi Müdürü ve Aile Çalışma  Sosyal Hizmetler İl Müdürü de toplantıya  davet edilenler arasında yer aldı. Gönüllü kültür kuruluşları Derneğine  bağlı kurum temsilcilerinin de yoğun ilgi gösterdiği toplantı samimi bir havada gerçekleşti.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş,  Ülkemizin 2000'li yıllardan sonra dünyada ve bölgesinde etkili ve iddialı bir devlet haline geldiğini, bunun sonucu Mazlum ve mağdur coğrafyaların Türkiye'den beklentilerin yükseldiğini söyledi. Taş 2 yıldan bu yana devam eden pandemi döneminde çok sayıda insanımızın hayatını kaybedip, çok sayıda insanımızın hastalığa yakalandığını, ölenlere rahmet, hastalara şifalar dilediğini bildirdi.Bugün Doğu Türkistan, Afganistan, Irak, Yemen, Filistin, Mısır, Suriye ve dünyanın birçok ülkesinde, insanların mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Taş, İslam dünyasının problemlerini kendi aralarında oluşturacakları ortak akılla açabilmelerinin en doğru yol olduğunu dile getirdi.

 Başkan Ahmet Taş, Gönüllü Kuruluşların 30 yıldan bu yana Kayseri'de hizmet verdiğini, birlik ve beraberlik içerisinde, birlikte yaşayıp birlikte iş yapabilme kültürünü öne aldıklarını, 28 Şubat dönemi ve 15 Temmuz döneminde milletin yanında olduklarını söyledi.

 Taş 30 yıldan bu yana önemli bir kısmı sivil toplumcu olan,  Belediye Başkanları ile çalıştıklarını, onlarla devamlı istişare ve dayanışma içinde olduklarını, Bu durumun kendileri için önemli olduğunu başta Özhaseki Başkan olmak üzere hepsine teşekkür ettiğini söyledi.

 

 

 

 

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Genel başkan Yardımcısı, Yerel yönetimler Başkanı  ve Kayseri milletvekili Avukat Mehmet Özhaseki davet için Gönüllü Kültür Kuruluşlarına teşekkür ettiğini bildirdi. Kendilerinin de Sivil Toplumdan gelen biri olduğunu söyleyen Özhaseki idarecilerle sivil toplumun  istişari toplantılarında bir araya gelmesinin Hayır ve Berekete vesile olduğunu söyledi. Bakan Mehmet Özhaseki'nin anlamlı konuşmasının ardından, sivil kurumların temsilcileri karşılaştıkları sorunlar hakkında soruları özellikle Özhaseki Bakana ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönettiler.

 Adalet beklentileri konusunda Mazlumder temsilcisi, Araç muayene istasyonlarında yaşanan sıkıntılar konusunda Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği temsilcisi, Askeri okul sınavlarında yaşanan sıkıntılar konusunda Eğitim-Bir-Sen temsilcisi, Ulaşım konusunda Ulaştırma Memur-sen il temsilcisi, Kayseri'de elektrik kesintisi ve hat çekimi konusunda Ribat Eğitim Vakfı temsilcisi, ağaçlandırma konusunda İçemVakfı  temsilcisi, gençlerin İnanç konusunda sıkıntılar konusunu  Erciyes Kadın Platformu temsilcisi soru yöneltenler oldular.

Soruları içtenlikle dinleyen Bakan Mehmet Özhaseki, bir kısmını not aldı  bir kısmınıdaanında cevaplandırarak aydınlatmalarda bulundu .2 saati aşkın devam eden Gönüllü Kuruluşlar istişare toplantısı okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dua ile sona erdi. Davetten duydukları memnuniyeti dile getiren Özhaseki ve Başkanlar Gönüllü Kültür  kuruluşlarına teşekkür ettiklerini bildirdiler.

 Gönüllü Kültür Kuruluşları  Dernek Başkanı Taş şehrin yöneticileri ile sivil toplumu, şehrin ve insanımızın sorunlarına birlikte düşünmek ve konuşmak, çözüme katkı sunmak amacıyla düzenledikleri toplantıya, katılım için Başkanlara ve Kuruluşların Temsilcilerine Teşekkür edip, belirli  aralıklarla toplantıların devam edeceğini bildirdi.

 

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI DERNEĞİ BASIN BÜROSU



Anahtar Kelimeler: SİVİLLER SORDU SİYASİLER CEVAPLADI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER