Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“SİVİL TOPLUM MİLLİ İRADENİN BEKÇİSİDİR”

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Basın Bürosu, “Sivil Toplum Milli İradenin Bekçisidir” başlıklı bir bildiriyi kamuoyu ile paylaştı.

“SİVİL TOPLUM MİLLİ İRADENİN BEKÇİSİDİR”

 Ülkemizde 27 Mayıs 1960 darbesinden bu yana birçok Darbeler, Muhtıralar, Darbe teşebbüsleri ve Muhtıra bildirileri yaşandı.

 Darbelerin ve Muhtıraların büyük çoğunluğu milletin evinde, uykuda ve istirahatte olduğu gece vakitlerinde yaşandı.(15 Temmuz 2016 hariç) Dolayısı ile halktan bir tepki gelmeden, silahlı kuvvetler kullanılarak ve halkın silahları halka karşı kullanarak başarılı oldu.

 Yalnız 2007 yılındaki 27 Nisan e-muhtırası ve 3/4 Nisan 2021 104 Amiral muhtırası, Milli irade karşı çıktığı için başarılı olamadı, akamete uğratıldı.

 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması.sivil toplumun başı çektiği halk yığınları, kanlı darbe kalkışmasını yapanlara karşı, tüm ülkede Meydanları doldurarak karşı durduğu için, şehit ve yaralılar vererek bertaraf edildi.

 3/4 Nisan 2021 gecesi 104 Emekli Amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Kanal İstanbul'un yapımı ve bazı Asker personelin kılık kıyafetini Gündem yaparak halkın seçtiği iktidara, darbe çağrıştıran nitelikli bildiri sunmasına, en çok sivil toplumdan tepki aldı.

Edirne'den Hakkari'ye, Muğla'dan Kars'a, Kayseri'den İstanbul'a binlerce sivil toplum temsilcisi meydanlara çıkarak, beyanatlarla suç duyuruları ile, açıklamalarla Milli iradeye sahip çıktılar.

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneği olarak; Diyoruz ki! Ülkemizde Milli iradenin bekçisi sivil toplum kurumları ve halkımızdır.Cumhurbaşkanından Valilere, Belediyelerden Siyasi parti temsilcilerine kadar bunun farkında  olarak Sivil Topluma hak ettikleri önemi vermelidirler.

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneği Basın Bürosu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER