Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİVİL KURUMLAR NUMAN KURTULMUŞ’LA BULUŞTULAR

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sivil toplum kuruluşları platform temsilcileri AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'la bir araya gelerek ülkemizin sorunları konusunda istişarelerde bulundular.

SİVİL KURUMLAR NUMAN KURTULMUŞ’LA BULUŞTULAR

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sivil toplum kuruluşları platform temsilcileri AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'la bir araya gelerek ülkemizin sorunları konusunda istişarelerde bulundular.

Kayseri'yi temsilen Ahmet Taş ve Mehmet Karakaş, Konya'yı temsilen Sami Sorgun, Adana'yı temsilen Mahmut Eraslan, Antalya'yı temsilen Alpaslan Aslan, Adapazarı'nı temsilen Gazanfer Üvez, Van’ı temsilen Ertuğrul Balibey, Ankara'yı temsilen Osmanlı Yurt ve Mesut Çaça temsil ettikleri illerin sivil toplum platform temsilcisi olarak görüşmeye katıldılar, görüş ve önerilerini dile getirdiler.

AK Parti başkan vekili Numan Kurtulmuş'un açış konuşmasından sonra söz alan Konya temsilcisi Sami Sorgun, toplantıya davetleri için Kurtulmuş'a, katılımları için de STK temsilcilerine teşekkür etti.

Kayseri'yi temsilen toplantıya katılan Kayseri Gönüllü Kuruluşlar ve Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş, toplantı için Numan Kurtulmuş'a, katılım için sivil toplum temsilcilerine teşekkür etti. Taş, insanımızın ve ülkemizin sivil toplum kurumlarının tespitine göre çözüm bekleyen ve çözümü için kendilerinin de katkı verebileceği şu konuları gündeme getiren bir konuşma yaptı. Taş, konuşmasında şunları söyledi.

  1. Nüfus artışındaki hızlı düşüş, evliliklerin azalıp nikahsız birlikteliklerin artması başta kadın erkek ilişkilerindeki ahlaki çöküntü, LGBT, cinsiyet eşitliği ve eşcinsellik akımının gündeme alınıp çözüm yollarının aranacağı sivil toplum ve ilgili bakanlıkların katılacağı çalıştayların yapılması.

 

  1. Sığınmacı ve muhacirlerin kısa yoldan entegre edilmeleri, onların eğitim, istihdam, güvenlik, sosyal ve ekonomik hakları konusunda hükümet ve valilikler indinde çalıştaylar, danışma ve istişare kurulları oluşturulması.

 

  1. Her il ve ilçede Vali ve Kaymakamlar ile belediye yetkililerinin ve tabanı olan sivil kurumların (Sadece kamu yararına ya da ticari olanlar değil) katılacağı il ve ilin sorunlarının masaya yatırılıp, tartışılıp çözüm aranacağı yılda 3 defa olmak üzere ( 4 ay ara ile) istişare toplantısı yapılması, görüşme konuları ve alınan kararların kamuoyuna duyurulması.

 

  1. AK Parti il ve ilçe başkanları ile milletvekilleri devamlı halkın içinde olmalı problemlere, şikayetlere duyarsız, ilgisiz kalmamalıdır. Yılda en az 3 defa halkın temsilcileri ile bir araya gelip istişari toplantılar yapmalıdırlar.

 

  1. Emekli olmuş dinç vatandaşların hayattan kopmaması ve ülke için verimli kılınması adına Milli Eğitim, Tarım, Kültür Bakanlıkları, sivil kurumlar, Aile Bakanlığı ve belediye yetkililerinin katılımı ile istişare ve çalıştayılar yapılarak onların hayata tutunmalarını sağlayacak projeler yapılması.

 

 

 

 

  1. Her ilde farklı fikir ve siyasi anlayıştaki STK'ların (Vakıf, dernek, sendika, cemiyet) her ay bir araya gelerek hem tanışma hem de şehir ve ülke gündemi ile ilgili istişare toplantısı yapması sonucu rapor halinde büyükşehir meclisine iletilmesi böylece il ve ülke problemi ve çözümü konusunda toplumun nabzının takip edilmesi.

 

  1. Tüm ülkede devlet hizmetleri ve görevlilerinin sıkı ve ciddi bir denetime tabi tutulması, suistimal, ahlaksızlık, genel ahlak ve diğer toplum değerlerine aykırı icraatlar ve bunları yapanların adalet önüne çıkarılması.

 

  1. Sivas davası, 28 Şubat davası, genç evlilik mahpusları, 1990 - 2000 yılları arasındaki faili meçhul cinayetler, Muhsin Yazıcıoğlu'nun katledilmesi, Eşref Bitlis Paşa'nın katledilmesi, 2011 Uludere katliamı gibi adalet bekleyen dosyaların yeniden açılması ve adalet beklentilerine cevap verilmesi. Yargılamaların hızlandırılması, adaletin gecikmemesi için tedbirler alınması.

 

  1. Yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin yıllık eğitim katkı paylarına yapılan % 300 - 500'lük fahiş artışların yeniden gözden geçirilmesi.

 

  1. Valiliklerde kurulan İl İnsan Hakları Kurulları ve sığınmacılar için oluşturulan danışma kurullarının çalışır ve iş yapar hale getirilmesi.

 

Daha sonra görüşmeye katılan diğer STK temsilcileri sırayla söz alarak çözüm bekleyen konularla ilgili görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

AK Parti Genel Merkezinde Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un çalışma ofisinde yapılan ve dostluk ortamında devam eden görüşme 1,5 saat kadar sürdü.

Buluşmada Kayseri milletvekili İsmail Emrah Karayel de ev sahibi olarak bulundu. Sivil toplum kuruluşları ile yakından ilgilendi. Milletvekili Karayel’in yakın ilgisi görüşmeye katılan STK temsilcileri tarafından takdirle karşılandı, teşekkür edildi.

Toplantı boyunca misafirlerini dikkatle dinleyip notlar alan Kurtulmuş, STK temsilcilerine samimi ve içten düşünceleri ve çözüm önerileri için teşekkür etti. Dile getirilen konuları mutlaka AK Parti yönetiminde gündeme getirip çözüm konusunda görüşmeler yapılacağını bildirdi.

Samimi bir ortamda geçen Kurtulmuş ve STK temsilcilerinin oldukça memnun kaldığı toplantı sonunda bir de hatıra fotoğrafı çektirildi. Katılımcı STK temsilcileri toplantı sonunda geldikleri illere ulaşmak için Ankara'dan ayrıldılar.

 

Kayseri GönüllüKuruluşlar Basın Bürosu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER