Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siverek durulmuyor: Kaymakam ve Müftü de gitti

Siverek’te, hukuk müşaviri belediye binasında vurulan AK Partili Belediye Başkanının istifasıyla başlayan kaos sürüyor

Siverek durulmuyor: Kaymakam ve Müftü de gitti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın geçen hafta istifa etmesinden sonra Siverek Kaymakamı ve Siverek Müftüsü’nün görev yerleri değiştirildi. Aydın’ın istifasından önce, belediyenin hukuk müşaviri binada silahlı saldırıya uğramıştı.

Bugün, Siverek’te kaymakam, müftü, ilçe emniyet müdürü ve diğer bazı bürokratların görevden alındığı iddia edilmişti.

Haberler üzerine açıklama yapan Şanlıurfa Valilisi Abdullah Erin, kaymakam ve ilçe müftüsünün, Belediye Başkanı’nın istifasından bağımsız olarak görevden alındıklarını doğruladı.

Vali Erin’in açıklaması şöyle.

“İlçe Emniyet Müdürü ve Tapu Müdürü görevinin başında mesailerine devam ediyorlar. Bu kamu görevlilerinin görevden alındıklarına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Öte yandan, Kaymakam ve İlçe Müftüsünün ise Belediye Başkanının istifasından bağımsız olarak tayinle görev yeri değişmiştir. Bu tayinlerin belediye başkanının görevinden istifa etmesiyle bir ilgisi bulunmamaktadır.”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, geçen hafta yaptığı açıklamada Siverek Belediye Başkanı’nın sağlık sorunları nedeni ile istifa dilekçesi verdiğini ve istifasının kabul edildiğini, yeni Belediye başkanının 3 Aralık Perşembe günü belediye meclisi tarafından seçileceğini söylemişti.

Saldırganlar yakalandı ama isimleri açıklanmıyor

Başkan Aydın’ın istifasının ardından, belediyedeki saldırı anıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde tartışmanın ardından bir kişinin silahla hukuk müşaviri Selçuk Yıldızoğulları’na ateş ettiği görülüyor.

Bugüne kadar isimleri açıklanmayan hukuk müşaviri ile tartışan kişiler, AK Partili belediye meclisi üyesi İ.Ö. ve oğullarıydı.

Selçuk Yıldızoğulları’na ateş edip kaçan kişi de belediye meclisi üyesi AK Partili İ.Ö.’nün oğluydu.

Saldırının meydana geldiği 23 Kasım’dan bugüne kadar ne Şanlıurfa Valiliği’nden ne de Siverek Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Resmi bir açıklama yapılmasa da saldırıyla ilgili üç kişi dün (2 Aralık) yakalandı ve Şanlıurfa Adliyesi’ndeki işlemleri devam ediliyor. Ama yakalanan kişilerin isimleri açıklanmadı.

Yeni başkan adayı Beştepe’de Erdoğan’la görüştü

Siverek Belediyesi’nde yeni başkan bugün (3 Aralık Perşembe) yapılacak belediye meclisi toplantısında seçilecek.

Belediye başkanlığı için şu ana kadar üç adayın ismi geçiyor, bunlardan ikisi istifa eden Belediye Başkanı’nın yardımcıları Cumali Karavar ve Hasan İzol. Üçüncü aday da AK Partili meclis üyesi Ayşe Çakmak.

Ayşe Çakmak’ın AK Parti Şanlıurfa il başkanı ve AK Parti genel merkezi tarafından da desteklendiği söyleniyor.

Ayşe Çakmak, bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Çakmak’ın Ankara’da Cumhurbaşkanı ile görüşmesi, Erdoğan’ın yeni belediye başkanı olarak onu istediği şeklinde yorumlandı. Kabul, AK Parti Siverek teşkilatının hesabından “Belediye başkan adayımız” duyurusuyla paylaşıldı.

Siverek’te belediye başkanlığından sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği söylenen Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın bugüne kadar ortaya çıkmadı ve kendisinden bir açıklama gelmedi. İstifa eden Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın çevresinden alınan bilgiye göre, Aydın kendi rızası ile istifa etmedi, istifasını geri almak için Valiliğe dilekçe verdi ama dilekçesi kabul edilmedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER