Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siverek Belediye Başkanlığına Ayşe Çakmak seçildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeni belediye başkanını belirlemek için seçim yapıldı. Seçimi AK Parti adayı Ayşe Çakmak 24 oyla kazandı.

Siverek Belediye Başkanlığına Ayşe Çakmak seçildi

Şanlıurfa'da Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın'ın istifasının ardından yapılan başkanlık seçimini AK Partili belediye meclis üyesi Ayşe Çakmak kazandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen seçimlerde AK Partili Ayşe Çakmak, CHP'li üye Ramazan Gülel ve HDP'li üye Mahmut Bektaş ile yarıştı. 3'te 2 çoğunluğun arandığı ilk turda, Ayşe Çakmak 24, Mahmut Bektaş 7, Ramazan Gülel ise 5 oy aldı. 1 oy geçersiz sayıldı. İkinci turda Çakmak 25, Bektaş 7, Ramazan Gülel ise 5 oy aldı. 

Salt çoğunluğun arandığı üçüncü ise turda Çakmak 24, Bektaş 8, Gülel 5 oy aldı ve Siverek'in yeni belediye başkanı oldu. 

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜN, ADAY AYŞE ÇAKMAK'LA GÖRÜŞTÜ'

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, seçimi kazanan Ayşe Çakmak'ı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın süreci yakından takip ettiğini ve dün AK Partili aday Ayşe Çakmak'la görüştüğünü belirten Yanılmaz şu açıklamalarda bulundu:

"AK Parti her zaman birliğin, beraberliğin, sevginin ve muhabbetin adresi olmuştur. Siverek ilçesindeki bu seçimlerde belediye meclis üyelerimizin gösterdiği birlik ve beraberlik AK Parti'nin birliğinin ve beraberliğinin bir göstergesi olmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siverek ilçemizdeki bu değişimi çok yakından takip etmiş, yine dün Ankara'da belediye başkan adayımızla birlikte görüşmeyi kabul etmiş ve uzun bir görüşme yaparak bundan sonra Siverek'te ve Şanlıurfa'da yapılması gereken yatırımları ve çalışmaları da orada birlikte irdelemiş olduk. İnanıyorum ki Ayşe Çakmak Hanım'ın Siverek'te yapacağı çalışmalar, belediyede yapacağı çalışmalar, aynı zamanda Siverek'e büyük yatırımların gelmesine vesile olacaktır." 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar da Ayşe Çakmak'a hayırlı olsun dileğinde bulundu ve "Benim arzu ettiğim tablo buydu, bugünden sonra adeta sıfırdan kazanmış gibi Siverek'te AK Parti belediyeciliğini inşallah hep birlikte tesis edeceğiz" dedi. Gülpınar, Çakmak'ın 'koltuğa bir müjde ile oturacağını' söyledi ve ilçe arıtma tesisinin ihalesinin 22 Aralık'ta yapılacağını ifade etti. 

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER