Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sisi’yi korku sardı; Tahrir Meydanı kapatıldı

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Tahrir Meydanı, Cumhurbaşkanı darbeci Sisi karşıtı protestolara geniş katılım gerçekleştirilebileceği gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Sisi’yi korku sardı; Tahrir Meydanı kapatıldı

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Tahrir Meydanı, Cumhurbaşkanı darbeci Sisi karşıtı protestolara geniş katılım gerçekleştirilebileceği gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye karşı bugün düzenlenmesi beklenen gösterilere karşı önlem alındı. Yetkililer, Kahire'de bulunan Tahrir Meydanı'nı giriş ve çıkışlara kapattı. Güvenlik güçleri, metro hatlarını kapatarak geçişleri engelledi. Sisi karşıtı protestolara geniş bir kitlenin katılması beklenirken meydana yakın bölgelere çok sayıda asker ve polis konuşlandırıldı.

Bu arada, Mısır Futbol Federasyonu güvenlik nedeniyle bugün oynanması planlanan maçın ertelendiğini açıkladı.

Mısırlı Muhammed Ali'den sokağa çıkma çağrısı

İspanya'da yaşayan Mısırlı iş adamı Muhammed Ali, Cumhurbaşkanı Sisi'nin görevi bırakmaması halinde bugün Mısır'da sokağa çıkma çağrısı yapmıştı. Sisi'yi yolsuzlukla suçlayan Ali, Sisi'nin lüks içinde yaşadığı videoları paylaşarak Cumhurbaşkanını sefalet içinde yaşayan halkın parasını harcamakla suçlamıştı. 15 Eylül'de sosyal medya üzerinden "Yeter Sisi" etiketi altında toplanan Mısırlılar, "Meydanlara tekrar döneceğiz" mesajı vermişti.

2 bine yakın kişi gözaltına alındı

 

Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütü, Mısır'da iktidar karşıtı gösterilerde son bir hafta içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 2 bine yakın kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İktidarın, göstericilerin kendi aralarında mesajlaşıp, protestolarda daha iyi organize olmalarını önlemek için bazı internet sitelerine ulaşım engeli getirdiği bildirildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu Direktörü Sarah Leah Whitson, basına yaptığı açıklamada, “Toplu gözaltılar ve internet ulaşımına getirilen yasaklar, Mısırlıların gösteri yapmalarını caydırmaya yönelik girişimler.” dedi.

Kahire Başsavcılığı ise, 20-21 Eylül'de yasaklanmasına rağmen düzenlenen rejim karşıtı gösterilerde bine yakın kişinin gözaltına alınarak sorgulandığını açıkladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER