Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Sisi´nin değil Mursi´nin projesi´

Mısır´da tam iki yıl önce askeri darbeyle ülkenin seçilen ilk Cumhurbaşkanını görevinden uzaklaştıran Sisi´nin bugün açılışı yapılacak olan ´Yeni Süveyş Kanalı Projesi´nin aslında devrik Cumhurbaşkanı Mursi´ye ait olduğu iddia ediliyor.

´Sisi´nin değil Mursi´nin projesi´

Mısır´da bugün, geçtiğimiz yıl darbeyle göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi´nin talimatıyla yapılan Yeni Süveyş Kanalı´nın açılışı yapılacak. Sisi´ye ve Mısır ordusuna bağlılık yemini eden Mısır medyası projeyi şaşaalı bir şekilde dünyaya anlatırken, projenin Sisi komutasındaki Mısır ordusunun darbesiyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi´ye ait olduğu öne sürüldü.

Mursi sununca reddeden ordu Sisi´ye onay verdi

AL Jazeera´de yer alan habere göre, Sisi´nin geçtiğimiz yıl talimatını verdiği proje, görevdeyken Mursi´nin sunduğu bir projeyle birebir benzerlik gösteriyor. Mursi´nin Cumhurbaşkanlığı döneminde sunduğu proje, Mısır ordusu tarafından ulusal güvenlik gerekçeleriyle reddedildi, ancak büyük oranda benzerlik gösteren proje Sisi tarafından sunulunca Mısır ordusu sıkıntı çıkarmadı.

Sisi´nin değil Mursi´nin projesi

Darbeci zihniyeti savunanlar ve Mısır medyası "Yeni Süveyş Kanalı Projesi"ni Sisi´nin projesi gibi lanse etse de, darbe karşıtları, Mursi´nin sunduğu "Süveyş Kalkınma Projesi" ile karşılaştırıldığında ortaya çıkan tablonun projenin çalıntı olduğunu kanıtladığını savunuyor.

Mısır´ın "can damarı" Süveyş Kanalı´nın paraleline inşa edilen "Yeni Süveyş Kanalı"nın kazı çalışmaları, geçen yıl 5 Ağustos´ta Sisi´nin talimatıyla başlatılmıştı. Proje kapsamında Kanal 37 kilometrelik bir genişletme çalışması yapıldı. Mursi´nin "Süveyş Kalkınma Projesi" adıyla sunduğu proje de aynı oranları içeriyordu ancak Mursi´nin sunduğu proje daha kapsamlıydı.



Anahtar Kelimeler: Sisi değil Mursi projesi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER