Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİSİ VE ABBAS FİLİSTİN MESELESİNİ GÖRÜŞTÜ

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Şarm eş-Şeyh´te bir araya geldi.

SİSİ VE ABBAS FİLİSTİN MESELESİNİ GÖRÜŞTÜ

03. 11. 2018 Cumartesi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır´ın Şarm eş-Şeyh kentinde bir araya gelerek Filistin davasını görüştü.

Mısır resmi ajansı MENA´nın haberinde, iki liderin Şarm eş-Şeyh´teki "Dünya Gençlik Konferansı" öncesinde bir araya geldiği, Sisi´nin görüşmede Mısır´ın Filistin davasına desteğini yinelediği belirtildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA´ya göre, Sisi ve Abbas bölgedeki son gelişmeler ile Filistin davasının son dönemde içinde bulunduğu tehlikeleri masaya yatırdı.

Görüşmede Abbas´ın, Mısır´ın Filistin davasına verdiği destekten övgüyle söz ederek, konuyla ilgili iş birliğinin önemini vurguladığı kaydedildi.

Görüşmeye Mısır tarafından Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Genel İstihbarat Birimi Başkanı Abbas Kamil, Sisi´nin Ofis Müdürü Muhsin Abdunnebi ve Cumhurbaşkanlığı resmi sözcüsü Besim Rıda da katıldı.

Filistin heyetinde ise Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Azzam el-Ahmed, Fetih Hareketi Sivil İşler Kurulu Başkanı Mecdi el-Halidi ve Filistin´in Mısır Büyükelçisi Diyab el-Luh yer aldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER