Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Singapurlu bilim insanları Türkiye için tarih verdi: Son vaka 15 Mayıs'ta görülecek

Olası 'Son Kovid-19 vakası' adlı grafik yayımlayan bilim insanlarına göre, Türkiye'de son koronavirüs vakası 15 Mayıs'ta görülecek.

Singapurlu bilim insanları Türkiye için tarih verdi: Son vaka 15 Mayıs

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (corona virüs) ile ilgili verileri inceleyen Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi'nden bilim insanları, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülke için değerlendirmelerde bulundu. Olası 'Son Kovid-19 vakası' adlı grafik yayımlayan bilim insanlarına göre, Türkiye'de son koronavirüs vakası 15 Mayıs'ta görülecek. 

"TÜRKİYE'DE SON VAKA 15 MAYIS'TA GÖRÜLECEK"

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi Veriye Dayalı İnovasyon Laboratuvarı'nın (SUTD) 24 Nisan 2020 tarihli araştırmasından bazı verileri bugünkü köşesine taşıdı: SUTD; Singapur, Suudi Arabistan, ABD, İtalya, Katar, Nijerya, Rusya, İran, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Japonya, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait; olası 'Son Covid-19 vakası' tarihlerini gösterir grafikler yayımladı. Buna göre, Türkiye'de son vaka 15 Mayıs'ta görülecek."

Yılmaz yazısının devamı şöyle:  "Grafiklerin ileriye dönük tahminlerini analiz edebilmek için, geçmişe dönük verilere de ihtiyaç var. 20 Mart'tan başlayarak 24 Nisan'a kadar olan vakalara bakarsak, grafik tepe noktasına 10-11 Nisan'da ulaşmış ki... Sağlık Bakanlığı verileri de böyleydi.. Oralardan çok da uzaklaşmayarak, çan eğrisi aşağı yönlü hareket ediyor. 23-24 Nisan'da vaka sayısı azalıyor.

"SON VAKAYA EN YAKIN ÜLKE FRANSA"

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; "günlük iyileşen hasta sayısının, günlük vaka sayısından daha fazla olması" durumunu platoya geçiş olarak yorumladı. 23 Nisan'da 3 bin 116 olan yeni vaka sayısı, 24 Nisan'da 3 bin 122'ye düşüyor; iyileşen hasta sayısı da karşılaştırılan tarihlerde 2 bin 14'ten 3 bin 246'ya yükseliyor. 

SUTD'nin grafiğinde de bu 'ikiz azalış' tablosu görülüyor.

Aynı tabloda son vakaya en yakın ülke 3 Mayıs tarihi itibarıyla Fransa, 9 Mayıs itibarıyla Japonya olurken, Kovid-19 trajedisini yaşayan İngiltere'nin, Türkiye'den 2 gün önce son vakayı kaydedeceği öngörüsüne yer verilmiş."

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de 106 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, böylece toplam ölü sayısı 2 bin 706'ya yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 2 bin 861 artarak 107 bin 773 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili 25 Nisan verilerini dün akşam Twitter hesabından paylaştı: Son 24 saatte 3.845 hasta taburcu edildi, 2.861 yeni tanı kondu. Taburcu olanların sayısı yeni hastaların sayısından 984 fazla. Şifa bulanların toplam sayısı ise 25.000'i geçti. Testlerin pozitif çıkma oranı azalıyor. Bu tabloya tedbirle destek şart."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER