Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ŞİMDİYE KADAR SURİYE´DE 2910 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistinli mülteciler Suriye´deki savaşta taraf olmadıkları halde katliama maruz kalıyor.

ŞİMDİYE KADAR SURİYE´DE 2910 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİMDİYE KADAR SURİYE´DE 2910 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Suriye´deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu, Suriye´de olayların başlamasıyla başka ülkelere giden Filistinli mültecilerden 55´inin hayatını kaybettiğini belirtti.

Çalışma Grubunun verdiği rakamlara göre, 15 mülteci Mısır´da, 6´sı Malta´da, 8´i Yunanistan´da, 8´i Lübnan´da, 5´i Türkiye´de, 3´ü Filistin´de, 3´ü İtalya´da, 4´ü Libya´da, biri İsviçre´de, yine biri Kıbrıs´ta ve biri de Makedonya´da hayatını kaybetti.

Çalışma Grubu yayınladığı raporda, ellerindeki kayıtlara göre Haziran ayı sonuna kadar Suriye´de 2910 Filistinli mültecinin hayatını kaybettiğini, bunların bombalama, saldırı, çatışma, işkence, mayın ve kuşatma gibi doğrudan sebepler sonucu hayatını kaybettiğini, bazılarının ölüm tekneleriyle başka ülkelere gitmek isterken denizde boğulduklarını, rejimin mültecilere tıbbi yardımda bulundukları iddiasıyla bir grup mülteciyi kaçırdığını ve bunların akıbetinden haberdar olmadıklarını, bunlardan bazılarının işkence altında şehit olduklarına dair haberler aldıklarını ifade etti.

Yermuk mülteci kampını ve diğer kampları hedef alan rejim askerleri buraları kuşatma altında tutuyor. Halka tıbbi yardım ulaştırmaya çalışan ve ağır aksak hizmet götüren hastaneler, sağlık merkezleri ve buralarda çalışanlar sürekli saldırılara maruz kalıyor. Saldırılar sonucu şimdiye kadar onlarca sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

Suriye rejiminin kaçırdığı Filistinliler hakkında bilgi vermediğini hatırlatan Çalışma Grubu 406 kişinin işkence sonucu hayatını kaybettiği rejim zindanlarında 922 Filistinlinin bulunduğunu ve bunlardan haber alamadıklarını kaydetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER