Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SIĞINMACI VE MÜLTECİLER ÖLÜME GÖNDERİLEMEZ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği adına başkan Ahmet Taş imzalı "Sığınmacı ve Mülteciler Ölüme Gönderilemez" başlıklı bir basın açıklamasında bulunuldu.

SIĞINMACI VE MÜLTECİLER ÖLÜME GÖNDERİLEMEZ

Bayram öncesinden başlamak üzere bazı siyasi parti ve belediye başkanlarının Afganlı, Suriyeli, Iraklı, Somalili ya da dünyanın başka ülkelerinden gelen insanlara karşı incitici yıpratıcı aşağılayıcı tavırlar alarak, yerli vatandaşlarını onlara karşı kışkırtıcı tavırlar içine girdikleri kamuoyuna yansımış bulunmaktadır.

Şu durum asla Gözden Uzak tutulmamalıdır. Ülkemiz bir göçmenler ülkesidir. 1927 yılında yapılan ilk nüfus sayımında 13 MİLYON YEDİYÜZBİN olduğu tespit edilen Türkiye nüfusunu yarıdan fazlası muhacir idi. (Tatarlar, Çerkezler, Araplar, Arnavutlar, Boşnaklar Ahıskalılar, Azeriler ve diğerleri)

Son 40 yıl içinde Afganistan, Doğu Türkistan, Irak, İran, Suriye, Somali, Çeçenistan, Bulgaristan gibi ülkelerden dindaş ve soydaşlarımız, canlarını kurtarmak için ülkemize sığındılar, devlet ve insanımızın Merhametine teslim oldular.

 Bu insanlara, merhametle muamele etmek, ülke ve insan olarak dini ve insani bir sorumluluktur. Yerli insanımıza göre daha az suç işleyen, ekmeğinin derdinde olup hayata tutunmaya çalışan bu insanlara karşı, ayrımcı dışlayıcı muamele edip onlara Belediye hizmetlerini pahalı Ulaştırma, asla insanlıkla siyasietikle   bağdaşır bir davranış olamaz.

Kayseri Gönül kültür Kuruluşları Derneği olarak;

Son zamanlarda gerek siyasi parti yöneticileri gerekse belediyelerin ülkemizde misafir olan sığınmacı ve göçmenlerle yönelik ayrımcı, dışlayıcı aşağılayıcı tutum ve uygulamaları asla kabul etmiyor, ilgili yöneticileri aklıselim, İnsani ve vicdanı yaklaşıma davet ediyoruz.

TUNUS 'ta HAKİMİYETİN SAHİBİ MİLLETDİR

Kardeş ülke Tunus'ta, Cumhurbaşkanı Milletin seçtiği meclisi ve hükümeti fesh ederek tüm yetkileri kendisinde topladığını ilan ederek,  millet iradesine darbe yaptığını ilan etti.

 Fransa BAE(Birleşik Arap Emirlikleri) destekli olduğu kamuoyuna yansıyan Cumhurbaşkanı darbesi, Tunus meclisi ve Tunus halkı tarafından tepki ile karşılandığı  gibi, dost ülke Türkiye hükümeti ve kamuoyu olayı endişe ve dikkatle  takip etmeye başladı.

 Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneği olarak;  Ülkemizde olduğu gibi, Tunus ve diğer kardeş ülkelerde Millet iradesine karşı yapılan her türlü gayrimeşru darbeye karşı olduğumuzu ilan ederiz. Tunus’ta  Cumhurbaşkanı merkezli kökü dışarda   darbe teşebbüsünün bir an önce sona ermesi ve milletin iradesine dayalı, meşru idarenin yeniden tesisi için Tunus halkını ve Meclisi'ni Sağduyu ile mücadeleye davet ediyoruz

Ahmet TAŞ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Bşk.

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER