Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sezgin Baran Korkmaz için karar verildi

Kara para aklama suçlamasıyla ABD'nin talebiyle Avusturaya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz bugün mahkemeye çıktı. Mahkeme, SBK için karar verdi.

Sezgin Baran Korkmaz için karar verildi

Kara para aklama suçundan Türkiye'den kaçarak Avusturya'ya yerleşen Sezgin Baran KorkmazABD'nin talebiyle Avusturya'da yakalanıp tutuklanmıştı. "Yakalama" ve "iade" talebiyle tutuklanan Korkmaz, Avusturya'da bugün hakim karşısına çıktı.

Avusturya’daki Wels Bölge Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz’ın tutukluluk halinin 5 Ağustos'a kadar devam etmesine hükmetti.

SBK'NIN AVUKATI: KORKMAZ TÜRKİYE'YE İADE EDİLMEK İSTENİYOR

Korkmaz’ın Avukatı Prof. Dr. Murat Volkan Dülger, SBK Holding ve 6 şirketine yönelik kara para aklama soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz’ın bu ülkedeki 2. duruşmasına ilişkin basına açıklamada bulundu.

Dülger, müvekkilinin tutukluluk halinin uzatıldığını, 5 Ağustos’a kadar tutuklu kalacağını, yine aynı tarihte 3. davanın görüleceğini söyledi. Bundan sonraki duruşmaların da kapalı olacağını belirten Dülger, Korkmaz’ın isteğinin Türkiye’ye iade edilmek ve ailesinin yanına dönmek olduğunu dile getirdi.

DURUŞMAYA KORKMAZ VE AVUKATLARI DIŞINDA KİMSE ALINMADI

Dülger, mahkemenin Korkmaz’a yönelik isnat edilen suçlardan ziyade Türkiye ve ABD’nin iade taleplerini ele aldığının altını çizdi. Bundan sonraki duruşmaların Wels mahkemesinde görüleceğini aktaran Dülger, duruşmada iade taleplerine ilişkin müvekkilinin görüşüne başvurulduğunu, bugünkü duruşmaya Korkmaz ve avukatları dışında kimsenin alınmadığını dile getirdi.

Üçüncü duruşmada iade edilmesine ilişkin bir karar çıkmayacağını kaydeden Dülger, iade süreçlerinin değişkenlik gösterdiğini, nihai kararı Adalet Bakanı'nın verdiğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE, SBK'NIN İADESİNİ İSTEMİŞTİ

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan dosya Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Korkmaz'ın iadesini hem ABD hem de Türkiye istiyor.

ABD'deki iddianamede, Korkmaz'ın Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen adlı kişilerce yönetilen bir şebekenin ABD Hazinesi'ni dolandırarak elde ettiği 470 milyon doların yaklaşık 133 milyonunu akladığı ileri sürülüyor.


Detaylar geliyor... 



Anahtar Kelimeler: Sezgin Baran Korkmaz karar verildi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER