Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sezen Aksu’nun şarkısıyla ilgili tartışmaya dair

Hakan Albayrak, Sezen Aksu üzerinden yürüyen tartışma ile İyi Parti’nin çözüm sürecine yönelik yanlış söylemine Ali Babacan’ın itirazını ve bu itiraza AK Partililerin neden destek çıkmadıklarını sorguluyor.

Sezen Aksu’nun şarkısıyla ilgili tartışmaya dair

Ahzab Suresinin 72’inci ayetinde insan hakkında mealen “Doğrusu o çok zalim, çok cahildir” buyuruyor Rabbimiz.

Sezen Aksu’nun “Şahane bir şey yaşamak” adlı şarkısındaki tartışmalı ifadeyi ben bu çerçevede, ‘kadınıyla erkeğiyle cahil olan insanlık’ şeklinde okudum (ve "Yine de yakışıksız bir ifade. Sezen Aksu keşke Adem ile Havva yerine Ademoğulları deseydi” şerhini düşüp geçtim).

Başka şekilde okumak aklıma gelmedi.

Aklıma gelseydi de başka şekilde okumamayı tercih ederdim.

Konuyu “Hazret-i Adem’e hakaret” noktasına getirmek ve orada tutmak hevesi, bana çok acayip geliyor.

Öbür şekilde yorumlamak mümkün ve daha makul iken niye bu yorum tercih edilerek memleketin zaten zehirli olan havası biraz daha zehirleniyor ki?

Böyle yakıcı bir gündem, kendini dayatmadığı halde, niye reva görülüyor ki millete?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Camii’nde irticalen yaptığı konuşmanın bu gündeme dair malum kısmının hiçbir yerde yayımlanmaması, o sözlerin kamuoyuna yansımaması, tartışmanın iyice alevlenmemesi için çaba göstermişken (dolayısıyla Erdoğan lisan-ı hal ile nedamet bildirmişken), bunun cep telefonu kaydını medyaya servis ederek yangının üstüne körükle gidenlerin hangi akla hizmet ettiğini de merak ediyorum.

Basîret Yâ Hû!

***

BABACAN’IN ÇÖZÜM SÜRECİ MÜDAFAASI

Çözüm Süreci yerden yere vuruluyor, hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “PKK’yla masaya oturanların her biri” hakkında mecliste fezleke düzenlenmesi gerektiğini ileri sürerek Çözüm Süreci’ni kriminalize ediyor ama AK Parti o süreci savunmak için kılını bile kıpırdatmıyor.

İktidar adeta ‘ikrardan gelen sükût’ manzarası sergileyedursun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gösterdi gereken tepkiyi.

“Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini aynen tanımak ama örgütle mücadeleyi de sadece askeri yöntemlerle değil, bölge ülkeleriyle siyasi diyalogla, diplomasiyle ve her türlü enstrümanın etkili bir şekilde kullanılmasıyla yapabilmek”ten bahisle şöyle dedi Babacan:

“Geçmişteki demokratikleşme çabalarına yapılan bazı haksız yakıştırmalar bizi derinden üzüyor. Hele toplumsal desteği yüzde 70’leri geçmiş bir süreci bugün kriminalize etmek toplumla kavga etmektir. Her fırsatta siyaseti mahkûm etmeye çalışmak toplumu reddetmektir. Siyaset, kadim sorunlar dahil olmak üzere milletimizin tüm sorunlarına çözüm aramaktır.”

Bu kadar.

AK Parti sözcülerinden buncağızı duyamayacak mıyız?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz