Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Sessiz İstila” adlı filmin yapımcısı Hande Karacasu serbest bırakıldı..

Türkiye’deki sığınmacı ve göçmenleri konu edinen “Sessiz İstila” adlı kısa filmin yapımcısı Hande Karacasu, Sakarya’da gözaltına alındı. Hande Karacasu, serbest bırakıldı.

“Sessiz İstila” adlı filmin yapımcısı Hande Karacasu serbest bırakıldı..

Türkiye’deki sığınmacı ve göçmenleri konu edinen “Sessiz İstila” adlı kısa filmin yapımcısı Hande Karacasu, Sakarya’da gözaltına alındı. Hande Karacasu, serbest bırakıldı.

Bir kişi daha “sığınmacılarla ilgili provokatif paylaşımlarda bulunduğu” gerekçesiyle İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, gözaltı kararıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında Youtube isimli video paylaşım platformu üzerinde ‘Sessiz İstila’ başlıklı kısa filmin yayınlandığı görülmüştür. Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da, ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan ‘Militer Doktrin@militerdoktrin1 isimli/rumuzlu’ hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul’da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, filmin yapımcısı Hande Karacasu’nun gözaltına alınmasından sonra filmin yapım masraflarını kendisinin karşıladığını söyledi. Özdağ, şu açıklamayı yaptı: “H. Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler ‘halk’ değil. Misafir. Kin/düşmanlık yok.”

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı ise Göç İdaresi Başkanlığı’nın Türkiye’deki Suriyeli sayısı üzerinden yalan ifadelerde bulunan isimler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada Çataklı, “Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer gibi sözüm ona akademik ünvan taşıyan bazıları Türkiye’de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyor. Yazık, insanlık adına bunlardan utanıyorum. Haklarında, Göç İdaremiz suç duyurusunda bulunacaktır.” dedi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER