Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şerh yazana şark bileti

5 bin 426 hakim ve savcının görev yeri değişti. Seçim kurullarında görev alacak yargı mensupları açısından da belirleyici olan yaz kararnamesindeki bazı atamalar dikkat çekti

Şerh yazana şark bileti

HSK, yaz kararnamesiyle 5 bin 426 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. 33 ile yeni başsavcı atandı. Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Gümüşhane’ye atanarak Türkiye’nin ilk başörtülü İl Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Kararname ile seçim kurullarında görev alabilecek yargı mensupları da belirlendi. Kobani ve Adnan Oktar iddianamesini hazırlayan savcılar ile Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a saldırı soruşturmasını yürüten savcı terfi ettirildi.

KAŞIKÇI KARARINA ŞERH DÜŞEN HAKİM MESLEĞİ BIRAKIYOR

Kaşıkçı dosyasının devredilmesi için “Riyad’a diyet” diyerek muhalefet şerhi yazan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir Kahramanmaraş’a, Gezi’de verilen mahkumiyet kararlarına “Deliller hukuka aykırı” şerhi düşen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Kürşad Bektaş ise Tokat Turhal’a atandı. Karar, Suudi Veliaht Prensi’nin Türkiye ziyareti öncesine denk gelirken Demir, tayininin şerh kararı nedeniyle yapıldığını belirterek mesleği bırakacağını açıkladı.

KARARLARA ŞEHR KOYANA KARARNAME İLE ŞARK GÖREVİ

HSK’nın yaz kararnamesi ile 5 bin 426 hakim ve savcının görev yeri değişti. 33 ile yeni başsavcı atanan kararname ile seçim kurullarında görev alabilecek yargı mensupları da belirlendi. Kaşıkçı dosyasının devredilmesine muhalefet şerhi yazan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir Kahramanmaraş’a, Gezi’de verilen mahkumiyet kararlarına “Deliller hukuka aykırı” şerhi düşen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Kürşad Bektaş ise Tokat’a atandı.

Hakim ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5 bin 426 hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararname ile seçim kurullarında görev alabilecek yargı mensupları da belirlendi.

Eskişehir, Kocaeli, Kayseri’nin de arasında bulunduğu 33 ilin başsavcıları değişti. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Antalya Başsavcısı Halil İnal, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz Kayseri Başsavcılığı’na, Yargıtay Savcısı Ali Yeldan ise Kayseri Başsavcılığı’na atandı. Yine Bitlis, Karaman, Muğla, Balıkesir ve Van’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilin başsavcısı değiştirildi.

 

GEZİ DAVASININ HAKİMİ TOKAT’A

Kararnamade kamuoyunda tartışmalı kararların olduğu davaların savcı ve hakimlerinin yeri de değiştirildi. “Deliller hukuka aykırı” şerhi düşen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Kürşad Bektaş ise Tokat Turhal’a atandı.

 

KAŞIKÇI DAVASI HAKİMİ MARAŞ’A

Ayrıca Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesine karşı muhalefet şerhi yazan ve “Riyad’a diyet’ diyen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir de Kahramanmaraş Hakimliği’ne tayin edildi. Kararın Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyareti öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

 

KAŞIKÇI HAKİMİ ‘MESLEĞİ BIRAKACAĞIM’

Bana haber verilmedi. Beklemiyordum. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük anlayışının ve değerinin gereği neyse onu yapmaya çalışıyordum. Bu otoriter yapılarda her zaman tepki görecek duruştur. Ben de o duruşun şu anda mağduru konumundayım diyeyim. Ailemle görüşüyorum. Onlarla birlikte ortak karar vereceğiz. Ama hemen dilekçemi vermeyi düşünüyorum. Mesleği bırakacağım.”

 

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: yazana bileti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER