Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şentop: Mahkemeler AYM'nin Berberoğlu kararına uymalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Enis Berberoğlu kararının üst mahkeme tarafından da tanınmaması üzerine "Anayasa Mahkemesi'nin kararı bağlayıcıdır. Bu karara muhatapların uyması gerekir. İlgili mahkeme bu karara uymalıdır" dedi.

Şentop: Mahkemeler AYM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılanması gerektiğine karar veren Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ardından üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da reddedilmesine yönelik bir açıklama yaptı. 

Şentop "Anayasa Mahkemesi karar verdi, bununla ilgili olarak ihlal kararını verdi sonuçta. Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Bireysel başvuru kararları da bu anlamda bağlayıcıdır. Dolayısıyla bu karara gerek anayasa gerekse Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanuna göre muhatapların uyması gerekir. Bence ilgili mahkeme, hangi mahkeme ilgili ise muhatap ise bu karara uymalıdır. Anayasa Mahkemesinin kararına. Anayasa Mahkemesinin kararının yorumlanması, değerlendirilmesi veya değiştirilmesi, bozulması, iptali gibi bir müessese yok bizim hukuk sistemimizde" ifadelerini kullandı. 

Berberoğlu'nun avukatı Yiğit Acar, yeniden yargılanması için bir üst mahkeme olan 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuru yapmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER