Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şenşayar ailesinden davaya katılım çağrısı

Saldırıda babasını ve iki kardeşini kaybeden Ferit Şenyaşar, yargısal sürecin tarafsız yürümediğini belirterek baroları, STK'ları ve akademisyenleri duruşmayı izlemeye davet etti.

Şenşayar ailesinden davaya katılım çağrısı

Urfa Suruç’ta 14 Haziran 2018’de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait iş yerlerine saldırısı sonucu çıkan çatışmada ölen 4 kişiyle ilgili davanın ikinci duruşması yarın görülecek. Saldırıda babası ve 2 kardeşini yitiren, kendisi de yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar, duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Ferit Şenyaşar, olayın üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatarak, iddianamenin taraflı hazırlandığını belirtti. İddianamede yer alan iş yeri görüntülerinin avukatları tarafından talep edilmesine rağmen kendilerine verilmediğini karşı tarafın ise bu görüntülere ulaştığını söyleyen Şenyaşar, “İstedikleri gibi kesip biçiyorlar. Ve kendi menfaatlerince kullanıyorlar. Görüntülerin avukatlarımıza verilmemesi keyfidir. Bu görüntüler bağımsız heyet tarafından incelensin. Bu bizim en doğal hakkımızdır” dedi. Şenyaşar, mahkemenin görüntüleri vermeyerek taraflı davrandığını dile getirdi.

“Akademisyenleri, STÖ’leri, baroları ve bütün vicdan sahibi insanlara gözlemci olarak yarınki duruşmaya çağırıyoruz” diye seslenen Şenyaşar, Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın olay esnasında ‘nefsi müdafaada’ bulunduğunu belirterek, kardeşinin bırakılmasını beklediklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018 genel seçimlerinden önce, 14 Haziran’da AK Parti’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları Şenyaşar ailesine ait işyerlerinde saldırmıştı. Olaylar, yaralıların kaldırıldığı Suruç Oevlet Hastanesi’nde de devam etmişti. Esvet Şenyaşar (64), oğulları Adil Şenyaşar (38) ve Celal Şenyaşar ile AK Partili Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Ali Yıldız ölmüştü, Adil, Fadıl, Ferit ve Mehmet Şenyaşar kardeşler ise yaralanmıştı. Tedavi sonrası kardeşlerden Fadıl Şenyaşar tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Mehmet ve Ferit Şenyaşar kardeşler ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Ancak, görüntülere rağmen Yıldız ailesinden kimseye dokunulmamıştı. Olaydan 17 ay sonra Enver Yıldız koruma ordusu ile gittiği Urfa Adliyesi’nde tutuklanmıştı. Davanın ilk duruşması 15 Nisan’da Covid-19 salgını nedeniyle nöbetçi Malatya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş, ancak sanık savunmaları alınmamıştı.

2’Sİ TUTUKLU 13 KİŞİ YARGILANIYOR

2 yıldır Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar ve olaydan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında bulunduğu 2’si tutuklu toplam 13 kişi, “öldürme”, “öldürmeye teşebbüs”, “yaralama”, “mala zarar verme” ve “ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalardan yargılanıyor. AK Partili Yıldız’ın tutuklu olan kardeşi Enver Yıldız ile akrabaları Kenan, Abdurrahman, Mustafa, Nihat ve Süleyman Yıldız ‘müşteki şüpheli’ olarak iddianamede yer alıyor. İddianamede, Yıldız’ın akrabaları Ali, İbrahim ve Mehmet Yıldız ile İbrahim Halil ve Mehmet Şimşek de ‘şüpheli’ olarak yer alıyor.
Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının gerçekleştiği hastane saldırısı ise dosyada yer almıyor. Hastanede ölen Esvet Şenyaşar’a dair de dosyada bir bilgi yer almıyor. Hastanedeki olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER