Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ŞENLİKLERDE TOPLUMSAL YAŞAM KURALLARINA UYULMAYA ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR

Mazlumder Kayseri Şubesi, Kayseri Erciyes Ünv. Yerleşkesinde ve akabinde Talas ilçesinde yapılan bahar şenlikleri esnasında ortaya konan yanlışlara dikkat çeken bir basın açıklamasında bulundu.

ŞENLİKLERDE TOPLUMSAL YAŞAM KURALLARINA UYULMAYA ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR

Haziran ayı başından itibaren Kayseri'de önce Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde Bahar Şenlikleri kapsamında, daha sonra Talas ilçesi paraşüt alanında etkinlikler yapılmaya başlanmıştır.

Erciyes Üniversitesi yerleşkesi bir kamu alanıdır. Kamusal alanda alkol tüketilmesinin yasak olmasına rağmen gerçekleştirilen etkinliklerde gerek bu yasağa, gerek kamu güvenliğine dikkat edilmemesi nedeniyle birtakım olumsuzluklar yaşanmıştır.

 

Aynı şekilde Talas ilçesinde yerleşim yerlerinin, camilerin, okulların ve kurs merkezlerinin arasındaki tamamen meskun mahalde, Kabahatler Kanununda yer alan sınırın oldukça üzerinde verilen müzik ve şovların sesleri, o bölgede yaşayan vatandaşları rahatsız edecek boyuta ulaşmıştır. Aralarında yaşlı, hasta, ders çalışan, istirahat edenler de bulunan vatandaşların hakları ihlal edilmiştir. Aynı zamanda ailelere ve çocuklara açık etkinliklerde alkol ve uyuşturucu madde kullanıldığı ve diğer insana zarar veren ve açık alanda ve meskun mahalde kullanımı yasak olan maddelerin rahatça kullanılıp paket ve şişelerinin çevreyi çöplüğe çevirdiği de vatandaşlar tarafından ifade edilerek tepkiyle karşılanmıştır. Etkinliklerdeki dans ve oyunlar taciz suçlarına sahne olmuş; yaşanan taşkınlıklar ve seyirciler arasında çıkan kavgalar da medyaya yansımıştır.

 

Yapılan programlar milletin manevi kültür değerleri ile ahlaki yapısına olumsuz etki edecek niteliktedir.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!

Tamamen hukuk dışı olup kanunen yasak fiillerin işlendiği, vatandaşın evinde, mahallesinde insanca huzur içinde yaşamasına engel bu tarz şenlikleri ve yapılış şekillerini doğru bulmuyoruz.

 

Kamu güvenliğinin, kamu sağlığının, vatandaşların dinlenme hakkının, hukuk ve toplum vicdanının, insan haklarının yok sayılarak ihlal edildiği bu tür etkinliklerin vatandaşa ve kamu düzenine daha fazla zarar vermemesi için emniyet birimlerini ve programı düzenleyen ve tahsis eden belediyeleri gerekli tedbirleri alarak vatandaşın hukukunu korumaya davet ediyoruz.

                                                                                                          

Av. Sena ÖZDEMİR

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk. Yrd.

                          



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER