Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sencar: İYİ Parti ile HDP’yi bir araya getirmeye çalışmak abesle iştigaldir

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar “Seçimde başarılı olmak için İYİ Parti ile HDP’yi bir araya getirmeye çalışmak abesle iştigaldir” dedi.

Sencar: İYİ Parti ile HDP’yi bir araya getirmeye çalışmak abesle iştigaldir

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar “Seçimde başarılı olmak için İYİ Parti ile HDP’yi bir araya getirmeye çalışmak abesle iştigaldir” dedi.

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in “HDP'ye bakanlık verilebilir” sözleri CHP ile İYİ Parti arasında gerilime neden olurken, tartışmaya MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar da dahil oldu.

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar  Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Seçimde başarılı olmak için İYİ Parti ile HDP’yi bir araya getirmeye çalışmak abesle iştigaldir. Toplumun tüm kesimlerinin rahatlıkla oy verebileceği bir adayla seçime gitmek sorunu çözer” ifadelerini kullandı.

 

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TV100 ekranlarında yayınlanan Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tekin'e "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" diye soruldu.

Bu soruya karşılık olarak TBMM'de başkan vekillerinin her partiden seçildiğini belirten ve mevcut TBMM Başkanvekilinin HDP milletvekili olduğunu söyleyen Tekin, şöyle konuştu:

"HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir."

 

Kılıçdaroğlu: Hayır yok öyle bir şey

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuya ilişkin kısaca, "Hayır yok böyle bir şey” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Burada önemli olan 6 liderin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması. Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları. Madem devlette saydamlığı savunuyoruz kendi aramızda da saydam olmalıyız. Elbette oturup konuşacağız gerekirse tartışacağız. Altı lider oturur konuşuruz, ki biz altı lider bir arada sadece bugün değil geleceği de nasıl inşa edeceğimizi anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Akşener: HDP’nin olduğu masada biz olmayız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: rudav.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER