Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şemdin Sakık: PKK ile ilgili pişmanım

Şemdin Sakık, terör örgütü PKK ile ilgili pişman olduğunu belirterek “Ama Kürtlüğümden gurur ve onur duyuyorum. Milletim olan, Kürt milletinin haklarına sahip çıkıyorum.” dedi.

Şemdin Sakık: PKK ile ilgili pişmanım

PKK’da gerçekleştirdiği çeşitli eylemleri sebebiyle “Devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik eylemler yapmak” suçundan ömür boyu hapis yatan Şemdin Sakık, terör örgütü PKK ile ilgili pişman olduğunu belirterek “Ama Kürtlüğümden gurur ve onur duyuyorum. Milletim olan, Kürt milletinin haklarına sahip çıkıyorum.” dedi.

Yazar İbrahim Güçlü, cezaevinde yatan kod adı “Parmaksız Zeki” olan Şemdin Sakık ile yaptığı görüşmenin detaylarını yazdı. ‘Netewe’ adlı internet sitesine yazan Güçlü, görüşmeye ilişkin şu aktarımları yaptı:

“Sordum ve dedim ki: Dava sırasında hangi avukatlar senin davanla ilgilendiler.

O dedi ki: Önce PKK taraftarı bir grup avukat geldi. PKK’yı karşı almamam halinde davama bakacaklarını söylediler. Ben kabul etmedim. İki başka avukat arkadaş, onlardan biri Sebahattin Korkmaz’dı, ama diğer avukatın ismini hatırlamıyorum, ilgilendiler.

‘Ağabeylerin senin ziyaretine geliyorlar mı?’ diye sordum.

‘Yakalanmamdan sonra Sırrı Sakık yanıma geldi, PKK’yı karşı alma. Karşı alırsan, biz seninle ilişkimizi keseriz’ dedi. Ben, onun ve bu düşüncede olan aile fertlerimin görüşlerini kabul etmedim. Onlar da, benim görüşüme gelmemeye, bana yardım etmemeye, benimle ilişkilerimi kestiler. Şu an da benim görüşüme gelen hiç kimse yok.’

Ben ilk dönemde basınla yaptığı röportajlarında Kürt duruşu gösterdiğini söyledim.

O dedi ki: ‘M. Ali Birant, Güneri Civaoğlu ve başka gazeteciler benimle röportaj yapmak istediler. Önce kabul etmedim. Sonra kabul ettim. Röportaj için gittiğimde duvarda Atatürk resmi ve Türk Bayrağı vardı. Ben bunlara itiraz ettim. Bunları kaldırmazlarsa röportaj yapmayacağımı söyledim. Çok bozuldular. Ama Atatürk resmini ve Türk Bayrağını kaldırmak zorunda kaldılar.’

Konuşmasına devam etti:

‘Ben PKK ile ilgili pişmanım. Ama Kürtlüğümden gurur ve onur duyuyorum. Milletim olan, Kürt milletinin haklarına sahip çıkıyorum’ dedi.

Yine ben sormadan o bir başka önemli konuyu açıkladı.

O da, kendisinsin Kürdistan’da bir askeri operasyonla yakalanmasından sonra ileri sürülen görüşlerle ilgiliydi.

Şemdin Sakık’ın dediği şey çok önemliydi.

Dedi ki: ‘Ben yakalandıktan sonra, KDP ve Kürdistan başkanı Mesut Barzani’nin bana ihanet ettiğini, PKK’e propaganda yaptı. Bu propaganda doğru değildi. KDP ve Başkan Barzani bana ihanet etmediler. Ayrıca Başkan Barzani için bir mektup hazırlıyorum. Ona göndereceğim. Yardımcı olur musunuz’ dedi.

Ben de elimden geleni yapacağımı kendisine ifade ettim.”



Anahtar Kelimeler: Şemdin Sakık: ilgili pişmanım

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER