Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘SELAM TEVHİD KUMPAS’ DAVASINDA, ESKİ SAVCI GÜLTEKİN AVCI’YA TAHLİYE

Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 89 sanığın yargılandığı davada aralarında eski savcı Gültekin Avcı’nın bulunduğu 3 sanık için adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘SELAM TEVHİD KUMPAS’ DAVASINDA, ESKİ SAVCI GÜLTEKİN AVCI’YA TAHLİYE

Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yargılanan ve aralarında Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de yer aldığı 15'i tutuklu, 1’sı firari 89 sanığın yargılandığı davada ara karar çıktı.

Mahkeme, aralarında eski savcı Gültekin Avcı'nın da bulunduğu 3 sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar veridi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı yapılan duruşmada, talepleri karara bağlayan mahkeme heyeti, 12 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Gültekin Avcı ve Ensar Doğan'ın tutuklukta geçirdiği süreyi, sanık Ramazan Candan'ın ise mevcut delil durumunu dikkate alarak adli kontrol şartıyla tahliyelerine hükmetti.

Her 3 sanığa yurt dışına çıkış yasağı getiren mahkeme, sanıklara karakolda haftada bir imza atma yükümlülüğü getirdi.

Dosyalar birleştirilmişti

Dava kapsamında tutuklu yargılanan Gültekin Avcı, 9 Haziran 2016 yılında tahliye edilmişti. FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 1 Ağustos 2016'da hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 26 Ağustos 2016'da İzmir'de çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan eski savcı avukat Gültekin Avcı hakkında yeni bir iddianame hazırlanmıştı.

İddianameyi kabul eden İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi dava dosyasının Avcı'nın tutuksuz yargılandığı "Selam Tevhid" dosyasıyla birleştirilmesine karar vermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER