Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Selahaddin’de kaçırılan sivillerin cansız bedenine ulaşıldı

Irak'ın Selahaddin vilayetinde akşam saatlerinde silahlı kişilerce kaçırılan 12 kişiden 8'inin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Selahaddin’de kaçırılan sivillerin cansız bedenine ulaşıldı

Irak'ın Selahaddin vilayetinde akşam saatlerinde silahlı kişilerce kaçırılan 12 kişiden 8'inin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Selahaddin Polis Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, vilayete bağlı Beled İçesi Fertahiye Nahiyesi'nde kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce kaçırılan 12 kişiden 8'inin cesedine ulaşıldığı ifade edildi. Söz konusu kişilerin kurşuna dizilerek infaz edildikleri aktarıldı.

Kaçırılanlardan diğer 4'ünün akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Sünni Arapların yoğun olarak yaşadığı Salahaddin vilayetinde kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce dün kaçırılan 12 kişiden 8'inin cesedine ulaşıldığı, söz konusu kişilerin kurşuna dizilerek infaz edildikleri belirtilmişti.

Olayla ilgili açıklama yapan Irak İnsan Hakları Örgütü, kaçırılan 12 kişinin Haşdi Şabi’ye bağlı Asaib Ehli Hak milisleri tarafından öldürüldüğünü ve öldürülenlerin arasında 4 çocuğun olduğunu bildirdi.

Parlamentonun en büyük Arap Sünni grubu Irak Ulusal Güçler İttifakı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Selahaddin'de yaşanan olayın "mezhep suikastleri" olduğu ifade edilerek, terör örgütü DAİŞ'ten kurtarılan Sünni bölgelerde güvenliğin yeniden gözden geçirilmesi için Başbakan Kazimi'ye çağrı yapıldı.

Açıklamada, Sünni bölgelerdeki güvenlik güçlerinin yapısında da değişikliğe gidilmesi ve silahlı yapıların oralardan çıkarılması istenilerek, "Aksi halde vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması ve onurlu yaşamı için mevcut olan anayasal yollara başvuracağız" denildi.

Eski başbakanlardan ve meclisteki Vataniye Koalisyonu lideri İyad Allavi de yaptığı açıklamada, "Selahaddin'deki soykırım, Iraklılara kötü niyetli ölüm timlerini hatırlattı. İnsanlık dışı bu suçun faillerinin ortaya çıkarılması ve kontrol dışı silahlara 'dur' denilmesi için somut kararlar bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Dün Başbakan Kazimi liderliğinde toplanan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında, Selahaddin'de yaşanan olayın perde arkasının aydınlatılması için Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci liderliğinde inceleme komisyonu kurulması kararı alınmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER