Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şeker fabrikasını satın alacağız

Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına yoğunluk veren Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Fahrettin Bay, satılan şeker fabrikalarıyla ilgili basına önemli açıklamalarda bulundu.

Şeker fabrikasını satın alacağız

Yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya Şeker Fabrikası´nın 11 Ekim 1953 tarihinde işletmeye açılarak Cumhuriyet tarihinde kurulan beşinci fabrika olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Fahrettin Bay, fabrikanın 47 yıl kadar Sakaryaçiftçisine hizmet verdiğini ifade etti. Bay, ?Şeker fabrikası 2000 yılında kapatılarak Sakarya çiftçisine ve ekonomisine büyük darbe vurulmuştur. Binlerce insan işsiz kalmış, 2002 yılında işbaşına gelen AKP iktidarının çeşitli sözlerine rağmen verilen vaatler yerine getirilmemiş. Şehrimizin simgesi haline gelen pancar ve şeker fabrikası kendi kaderine terk edilmiştir? ifadelerini kullandı.

ŞEKER FABRİKASININ 64 BİN ORTAĞINA ÇAĞRI

Açıklamalarına devam eden Say, ?Ben Saadet Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak diyorum ki; haydi Sakarya halkı, haydi Sakarya çiftçisi bu Pazar günü yapılacak belediye seçimleri, hem şehrimiz hem de çiftçimiz için tarihi fırsattır. Eğer 31 Mart günü sizin desteğinizle Büyükşehir Belediyesi´ni alırsak, Sakarya Şeker Fabrikası´nın, 64 bin ortağı olan Sakarya çiftçisinden oluşan bir komisyonla belediyenin öncülüğünde uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje, birçok ortağı ve geçmiş yıllarda bu fabrikada görev almış uzmanla ve çiftçi kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmelerde olur aldığımız önemli bir projedir. Yani şeker fabrikasını satın alarak tekrar Sakarya ekonomisine kazandırmak için söz veriyoruz. Bu projeyle birlikte şehrimizin ekonomisi ayağa kalkacak, binlerce insanımız iş sahibi olacaktır. Sakarya halkımız bize bu görevi verirse tüm Sakarya halkı olmak üzere belediye olarak çok kısa bir zamanda inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Buna söz veriyoruz ve diyorum ki; oy atarken şehrimizin geleceği olan şeker fabrikamız için bir daha düşün Sakarya!? dedi.

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER