Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ŞEHT HALİSDEMİR´İN SON ANLARININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

FETÖ´nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı´ndaki ÖKK´nın kayıtta bulunan güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler, Astsubay Ömer Halisdemir´in şehit edilmesine ilişkin davanın ekleri arasında bulunuyor.

ŞEHT HALİSDEMİR´İN SON ANLARININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında cuntacı general Semih Terzi ve ekibinin ele geçirmeyi amaçladığı Gölbaşı´ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığında (ÖKK) kayıtta bulunan güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler, Astsubay Ömer Halisdemir´in şehit edilmesine ilişkin davanın delilleri arasında bulunuyor.

Astsubay Halisdemir´in şehit edilmesine ilişkin Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde 18 sanık hakkında devam eden dava dosyasının delilleri arasındaki görüntülere göre Halisdemir, resmi araçla saat 20.39´da ÖKK kışlasına geldikten sonra saat 20.41´de turnikelerden geçerek karargah binasına giriyor.

Halisdemir, saat 02.13´te karargah komuta katında emir astsubayı odasından telefonla konuşarak koridora çıkıyor ve daha sonra aynı odaya dönüyor.

Bir dakika sonra karargahın birinci katından merdivenleri kullanarak aşağı inen Halisdemir, saat 02.16´da cuntacı timin arasına karışarak Semih Terzi´ye ateş ediyor.

Ardından karargah binasının yanındaki ağaçlık alana doğru koşan Halisdemir, Terzi´nin ekibinde bulunan eski binbaşı Fatih Şahin tarafından vuruluyor.

Ateş seslerinin ardından darbeci Terzi´nin emir astsubayı Ahmet Kara ise hızla karargah binasına kaçıyor ve giriş kısmına siniyor.

Yaralı haldeki Terzi ise saat 02.19´da beraberindeki tim görevlileri tarafından karargah binasına taşınıyor. Asansörle komuta katındaki bir odaya götürülen Terzi, 02.49´da bu odadan, davanın sanıklarından eski albay Ümit Bak nezaretindeki tim tarafından çıkartılıyor.

Çarşafla taşınan Terzi, saat 02.50´de de GATA´ya intikal ettirilmek üzere karargah binası dışına götürülüyor.

Sanıklardan eski üsteğmen Mihrali Atmaca, ambulans görevlilerini uzaklaştırarak saat 02.27´de, yerdeki Ömer Halisdemir´e iki el daha ateş ediyor.

Aksakallı ÖKK´da

Etkisiz hale getirilen darbeciler, sabah saatlerinde karargah önünde elleri başlarının üzerinde diz çökmüş halde tutulurken, saat 10.06´da da yine elleri başları üzerinde tek sıra halinde götürülüyor.

O tarihte tümgeneral rütbesiyle Özel Kuvvetler Komutanı olan Zekai Aksakallı da 10.17´de ÖKK´ya geliyor. Bazı personelce esas duruşta karşılanan Aksakallı, darbecileri bertaraf eden askerlere sarılıyor.

Aksakallı, karargah binasına girmeden önce, gece boyunca vurulduğu yerde kalan ve üzeri örtülen şehit Halisdemir´in cenazesinin yanına gidiyor. Cenazenin üzerindeki örtüyü kaldıran Aksakallı, diz çökerek şehidi alnından öpüyor.

Halisdemir´in cenazesi, ÖKK´ya saat 14.04´te gelen ambulansa beş dakika sonra konularak götürülüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER