Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN MÜTHİŞ YIL SONU FİNALİ!

Okul Aile Birliği’nin öncülüğünde Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi, Robotik Kodlama Kulübü öğrencileriGebze’de bulunanBilişim Vadisi´ni ziyaret ettiler.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN MÜTHİŞ YIL SONU FİNALİ!

Yazarımız Ziya Gündüz'ün "konu ile ilgili" haberi...

Okul Aile Birliği’nin öncülüğünde Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi, Robotik Kodlama Kulübü öğrencileri Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi´ni ziyaret ettiler.

Bilimi yakından görmek adına yapılan bu geziye okul öğretmenlerinden Ahmet Bilsel rehberlik etti.   Mühendisler tarafından öğrencilere robotik kodlama ve teknoloji konusunda detaylı bir şekilde sunum yapıldı.

Gelecek Burada

Öğrenciler huzur içinde, Bilişim Vadisi yetkilileriyle birlikte, yeni nesil kodlama okulu olan 42 Kocaeli Yazılım Okulu, Tasarım Kümelenme Merkezi, Kuluçka İşletme Merkezi ve laboratuvarlar gezildi. Öğrenciler uçan araba Aircar’ı yakından görme fırsatı buldu.

TOGG’a Özel İlgi

Gezinin son bölümünde milli gururumuz TOGG ilk kez yakından görme fırsatı yakalayan öğrencilerin sevinçleri, mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Öğrenciler bu vesileyle TOGG konusunda mühendislerden en ince detayına kadar bilgi almayı ihmal etmediler.

Hayranlık Veren İmkânlar

Öğretmen Ahmet Bilsel, “Bilişim Vadisi ziyaretimiz ile öğrencilerimiz teknolojiye yön veren firmaları bir arada görme fırsatı buldu. Özellikle TOGG ekibi ile görüşmek öğrencilerin ufuklarını açtı. Yazılım firmalarının çalışma koşulları ve imkânları hayranlık uyandırdı. Kazanımları saymakla bitmeyen bu gezimiz, geleceği tasarlamak ve planlamak adına verebileceğimiz paha biçilmez bir deneyim yaşattı” ifadelerini kullandı.

Robotik Kodlamanın Önemi

Okul öğrencilerinde Nilay Tuğçe Yaşar ise duyguları şu şekilde ifade etti: “Bugün ziyaret ettiğimiz Bilişim Vadisi bana şuan yapmış olduğumuz Robotik Kodlama ve Yazılımının ne kadar kıymetli olduğunu öğrendim. Bu alanda kendi geliştirebilirsem benim için çok fazla şey ifade edecektir. Bilişim Vadisi’nde ki Yazılım Okulu orada olan ortam ve yazılımın zorlaştırmadan öğrenebilme imkânlarının bana yeni fikirler ortaya atma konusunda kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Şirket ortamını görmek benim bu tarz yerlerde çalışma isteğimin artmasına sebep oldu. Kişilerin kendine ait kutu çalışma odaları vardı, onları kendiişlerinde odaklı görmek içimde olan çalışma duygusunu arttırdı diyebilirim. Türk tasarım arabası olan TOGG’u görmek ve onun hakkında bana anlatılan bilgiler, aslında Türkiye'de neler yapılabileceğini gösterdi. Bunun ileriki yıllarda çok umut vaat edici bir şey olduğunu düşünüyorum” dedi.

Mühendislerin İlgisi Takdirle Karşılandı

Bir başka öğrenci ise Bilişim Vadisi hakkında şunları dile getirdi: “Bilişim vadisine yapmış olduğumuz gezi benim geleceğe karşı bakış açımı çok değiştirdi. Teknoloji adına atılan sağlam adımları hayranlıkla izledim. Anlatılan her cümlenin bizlere bilgi kattığına inanıyorum. Özellikle sorduğumuz her soruya itinayla cevap vermeleri çok hoşuma gitti. Kafamda arabamız TOGG ile ilgili soru kalmadı diyebilirim. Birçok alanda da ülkemizde neler olduğunu net bir şekilde kavradım. Bana kalırsa ortam ve materyallerin hepsi 20 yıl sonrasından gelmiş gibiydi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Bu vesileyle okul öğrencileri bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ayrıca Bilim Gezisinden dolayı Okul Müdürü Mehmet Tatlı’ya da teşekkür etmeyi ihmal etmediler.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER