Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Seçmen listeleri bugün askıdan iniyor

31 Mart´ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için askıya çıkarılan seçmen listeleri, bugün askıdan inecek. Buna göre seçmen kütüğünde kaydı olmayan 363 bin 555 vatandaş, saat 17.00´ye kadar adres bildiriminde bulunmadığı takdirde oy kullanamayaca

Seçmen listeleri bugün askıdan iniyor

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart´ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırladığı seçim takvimine göre, 4 Ocak´ta askıya çıkan seçmen listeleri, bugün askıdan inecek.

Seçmenler, saat 17.00´ye kadar listeleri kontrol edebilecek.

İNTERNET SİTESİNDEN SORGU

Seçimde nerede oy kullanacağınızı YSK´nın internet sitesinden de sorgulayabilirsiniz.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan, hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanmalarına yönelik yapılacak başvurular da bugün tamamlanacak.

OY KULLANAMAYACAKLAR

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), yapılan tahkikat sonucu beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı, bu durumdaki seçmenlerin askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacakları bildirildi.

Kurulun internet sitesinden yapılan açıklamada, 31 Mart 2019´daki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik yapıldığına ilişkin basında haberler yer aldığı belirtildi.

Bazı ilçe seçim kurulu başkanlıklarıyla siyasi partilerden de bilgiler ulaştığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur."

KAYIP SEÇMEN MUAMMASI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanları Toplantısı´nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, sıkıntılı tabloyu işaret ederek şu sözleri kaydetmişti:

"Demokratik hukuk devleti ilkesinin en güçlü şekilde işlediği alanlardan birisi de seçimlerimizdir. Seçimlerle ilgili kurumlarımız yargı teminatıyla işlerini başarılı bir şekilde yapmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla tehdit edenleri, oturma eylemi yapacağız diyenleri unutmadık. Hala oturuyorsunuz, esamesi okunmuyor.

AK Parti´nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 binini seçmen kütüklerinde kaydını bulamadık. Bir başka ifadeyle partimizin üyesi olan, yüzde 1´lik seçmen kaybımız var. 24 Haziran´da seçmen listesinde olduğu halde şimdi olmayan sayısı 924 bine yakındır. 24 Haziran seçimlerine göre, ilçe değiştiren 1,5 milyona yakın seçmenin bulunuyor olmasıdır. Bunların 222 binden fazlası da bizim üyemizdir. Yakın markaja alacağız. Mernis´te adres kaydı olmayan 375 bin kişi var ki bu konuda teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER