Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Seçim anketi yapıp son oy oranlarını paylaştılar

Anket şirketleri vatandaşların nabzını ölçmeye devam ediyorlar. İşte iktidar partisi ve muhalefet partilerinin oy oranları..

Seçim anketi yapıp son oy oranlarını paylaştılar

Türkiye'de seçimlerin 2023 yılında yapılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu konuda hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklama yaparak 2023 yılını işaret ettiler. Buna karşın anket şirketleri vatandaşların nabzını ölçmeye devam ediyorlar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YARIŞTA ÖNDE

 Area Araştırma tarafından yapılan seçim anketinde vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile muhtemel rakiplerinin yarışması durumunda kimse oy verecekleri soruldu. Anket sonucuna göre tüm adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kaldılar. Ancak adayların aldıkları oy oranları dikkatlerden de kaçmadı. Açıklanan seçim anketi sonucuna göre ikili yarışlarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 42,5, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 37,1, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 35,6, Muharrem İnce yüzde 22,3 ve Abdullah Gül yüzde 22,2 oy alıyor.

PARTİLERİN OY DAĞILIMI

Partilerin oy dağılımları da anket seçimlerinde yer aldı. Buna göre bu Pazar seçim olsa Ak Parti yüzde 38, CHP yüzde 22,7, İYİ Parti yüzde 11,5, MHP yüzde 10,8, HDP yüzde 10,8, Saadet Partisi yüzde 1,8, Deva Partisi yüzde 1,7 ve Gelecek Partisi yüzde 1,3 oy alıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER