Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şebnem Korur Fincancı, tutuklama talebiyle Sulh Ceza’ya sevk edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklama talebiyle Sulh Ceza’ya sevk edildi.

Şebnem Korur Fincancı, tutuklama talebiyle Sulh Ceza’ya sevk edildi

Fincancı, katıldığı bir Youtube yayınında “TSK’nın kimyasal silah kullandığı” iddialarıyla ilgili gelen bir soru üzerine “Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda” demiş ve ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı hakkında soruşturma başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, soruşturma başlatılması sonrası Fincancı’yla ilgili “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır” diye konuşmuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısında Fincancı’nın vatandaşlıktan çıkarılması çağrısı yapmıştı. Bahçeli şöyle konuşmuştu:

“Türk askerine hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır.”

Fincancı’nın gözaltına alınmasına DEVA Partisi lideri Ali Babacan, CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok siyasetçi tepki gösterdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER