Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SBK hakkında iddianame hazır! Gizli iddianamede ilginç detay!

Avusturya'da kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan SBK, hakkında ABD'de iki farklı iddianame hazırlandığı ortaya çıktı. Gizlilik kararı alınan ikinci iddianamedeki detay dikkat çekti.

SBK hakkında iddianame hazır! Gizli iddianamede ilginç detay!

Kara para aklama suçlamasıyla ABD'nin talebiyle Avusturya'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Sezgin Baran Korkmaz (SBK) hakkında iki farklı iddianame hazırlandığı ortaya çıktı. 

225 YIL HAPİS İSTENİYOR

ABD'de Utah Federal Bölge Mahkemesi’nde SBK'nın aleyhine açılan davada iki ayrı iddianame hazırlandı. İlk iddianameye göre iki ayrı suçlamadan 25 yıla kadar hapsi istenen SBK' hakkında 27 gün sonra gizlilik kaydıyla işleme koyulan ikinci bir iddianame daha hazırlandığı ortaya çıktı. İkinci iddianamede ise SBK hakkında üç ayrı suç isnat edilerek 225 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

KARA PARA AKLAMA, YALAN İFADE VERE

VOA Türkçe'de yer alan habere göre ilk iddianameye göre Korkmaz, ‘kara para aklamak için komplo kurmak’ ve 29 -30 Nisan 2019 tarihinde Kingston kardeşler davasında ABD’de savcılara bizzat tanık olarak verdiği ifadede, ‘resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmakla’ suçlanıyor.

Utah Federal Bölge Mahkemesi hakimi TenaCampbell’i davanın hakimi olarak atadı.

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER