Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Savcılık, Ali Babacan için harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Babacan hakkında "FETÖ´ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği" gerekçesiyle başlattığı soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Savcılık, Ali Babacan için harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Babacan hakkında "FETÖ´ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği" gerekçesiyle başlattığı soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. ODA TV´nin haberine göre; savcılık, Babacan´ın bakanlığı döneminde İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla hedef alınan dönemin Hazine Müsteşarlığı çalışanlarını, ?bilgilerine başvurmak üzere´ ifadeye çağırdı.

Eski Hazine çalışanı Ali Çevik, eski bakan Ali Babacan hakkında FETÖ´ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunmuştu.  Çevik, Babacan´ın bakanlık yaptığı dönemlerde bürokratik atamalarda ve İzmir Askeri Casusluk Davası kumpasının Hazine Müsteşarlığı´nda hayata geçirilmesinde FETÖ´ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğini belirtmişti.

KUMPAS MAĞDURU HAZİNE BÜROKRATLARI İFADE VERECEK

Ali Çevik´in suç duyurusu üzerine Babacan hakkındaki iddialara ilişkin soruşturma başlatıldı.

Savcılık, soruşturma kapsamında İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla hedef alınan Hazine Müsteşarlığı çalışanlarını önümüzdeki günlerde ?bilgilerine başvurmak üzere´ davet etti.

BABACAN´A BAĞLI ÇALIŞAN 7 BÜROKRAT FETÖ´DEN MAHKUM OLMUŞTU

Öte yandan, İzmir Askeri Casusluk soruşturmasıyla Hazine bürokratlarına kumpas kurdukları gerekçesiyle dönemin Başbakan Yardımcısı Babacan´a bağlı çalışan 7 bürokrat geçen Şubat ayında FETÖ üyeliğinden hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanıklar savunmalarında, Hazine´ye FETÖ´cülerin yerleştirilmesinde eski Bakan Ali Babacan ile eski Müsteşar İbrahim Halil Çanakçı´nın sorumluluğu olduğunu, kurumdaki ByLock´çuların da bizzat Babacan tarafından görevlendirildiğini anlatmıştı.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER