Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Savcı, Altan kardeşler ve Ilıcak için ağırlaştırılmış müebbet istedi!

Savcının mütalaasında Altan kardeşler ve Ilıcak´ın ´anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalıştıkları´ iddia edildi.

Savcı, Altan kardeşler ve Ilıcak için ağırlaştırılmış müebbet istedi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteci - yazar Ahmet Altan, akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak´ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın dördüncü duruşması bugün görülüyor.  

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada savcı, esas hakkındaki mütalaasında Altan kardeşler ve Ilıcak için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. 

İşte dakika dakika yaşananlar

11:35 - Nazlı Ilıcak: Devletin ele geçirilmesine nasıl aracı olabilirim? Atama, terfi yetkim mi var? Bunların nasıl geldiğini atama yapanlara sorun. Birçok yerde FETÖ´nün sınav hileleri ortaya çıktı. Bazıları da bunları iyi niyetli bir cemaat sanıyordu. 

11:30 - Nazlı Ilıcak: Darbe olacağını bilmiyordum. FETÖ´nün amacının devleti ele geçirmek olduğunu bilmiyordum. Arınç bile, Gül bile bilmiyordu. Amaç suç, devleti ele geçirmek. Teokratik bir devlet kurmak. Benim böyle bir devlet isteyebileceğimi düşünüyor musunuz?

 11:23 - Nazlı Ilıcak: Ben FETÖ´yü terör örgütü olarak görüyorum. Çok tehlikeli ve devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt. 

11:21 - Nazlı Ilıcak: Ben hükümetin devrilmesini isteyemem. Sadece yolsuzluk iddialarının üstünün örtülmemesini istedim. 

11:20 - Nazlı Ilıcak: Yolsuzlukla mücadele edilmesini, iddiaların soruşturulmasını istemek FETÖ´ye hizmet midir? Dürüst bir gazeteci olduğum için yazdım.

11:19 - Nazlı Ilıcak: Evet, yolsuzluk yapanların hesap vermesi gerektiğini söyledim. Fakat bütün gazeteler yolsuzlukları manşetinden duyurdu. 

11:18 - Nazlı Ilıcak, Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu´nun kendisi hakkında ?darbelere muhaliftir? fikrini işleyen yazısını okudu, ?Darbelerle mücadele ettim? dedi. 

11:16 - Nazlı Ilıcak: Darbe iddiasıyla ilgili daha önce Yargıtay 16. Dairenin kararı kapsamında şiddet - cebir unsuru aranması gerektiğini söyledim. 

11:13 - 
Nazlı Ilıcak: Bu 309´uncu madde hangisiydi?
Mahkeme Başkanı: Avukatınız onu size söyleyecek
Nazlı Ilıcak: Darbe suçu gene var mı?
Mahkeme Başkanı: Evet. 

11:11 - Savcı: Bütün tutuklu sanıkları 309/1 uyarınca darbeye teşebbüs suçundan cezalandırılmalarını talep ediyorum. 

11:10 - Savcı, esas hakkındaki mütalaasının cezalandırma talebiyle ilgili bölümünü okumaya başladı. 

11:04 - 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, müteveffa Cemal Uşşak ve Erkam Tufan Aytav´ın ?Bylock? mesajlaşmalarını okudu. 

10:57 - 7 sanıklı davanın duruşması,  avukatların kendilerini tanıtmasıyla başladı. Son duruşmadan sonra cezaevinde kalp krizi geçiren tutuklu sanık Şükrü Tuğrul Özşengül´de duruşma salonunda. 

10:48 - Sanıkların cezaevinden getirilmesi bekleniyor. Ahmet Altan ve Mehmet Altan duruşmaya SEGBİS ile katılıyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER