Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sare Davutoğlu: Dindar insanların mesele ceplerine dokununca, eleştirel moda geçiyor

Operatör Doktor Sare Davutoğlu, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi'Karar Ver programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Sare Davutoğlu: Dindar insanların mesele ceplerine dokununca, eleştirel moda geçiyor

karar.com'dan Ece Hanaşoğlu ile Merve Şiiman'ın, "konu ile ilgili haberi...

Operatör Doktor Sare Davutoğlu, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi'Karar Ver programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Konu ile ilgili videonun linki: https://youtu.be/2PYuG_87NN8

Türkiye'deki sağlık sistemindeki açıklardan bahseden Davutoğlu, "Hukuk herkese bir gün ama tıp herkese her gün lazım! Dolayısıyla bu alanda bir kavga olmaması gerekiyor" diyerek sağlık alanındaki düzenlemelere ve yasaklara değindi. Davutoğlu, "Devletin esas görevi denetim. Kuralları adaletli bir şekilde koyup sonrada denetim yapmak lazım. " dedi.

‘TOPLUMSAL BARIŞA KATKISI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışını da değerlendiren Sare Davutoğlu ‘’Başörtüsü mağduruiyetini ben ve kızlarımda yaşadı. Aslında bu güzel bir fırsat, umarım yasal bir düzenlemeye gidilir. Yasal bir düzenlemeye gidilmesi işi çok kolaylaştırır. Aslında sosyal anlamda büyük oranda çözüldüğünü düşünüyorum ama kültürel kodlarımız ve hafızalarımız hala çok canlı. Bir kesimin bu korkular üzerinden istismar edilmesi hala çok kolay. Bu istismarın ortadan kaldırılmasına ve toplumsal barışa katkısı olacağını düşünüyorum" dedi.

‘BU ÜLKEYİ NEFES ALINABİLİR HALE GETİRMEMİZ GEREK’

‘’Hekimleri neden yurtdışına gidiyor?’’ sorusuna yanıt veren Davutoğlu,"Dünya'nın her yerinden bizim hekimlerimize hastalarınızı da alın gelin ameliyatlarınızı burada yapın gibi teklifler geliyor. Hani biz sağlık turizmini teşvik edecektik? Eğer bizim ülkemize gelseler hekim, hastane, hastaların ağırlandığı oteller kazanacak. Hem de ülkemiz tanıtılmış olacak. Hekimlerimizin bu ülkeden gitmemesi için bu ülkeyi nefes alınabilir hale getirmemiz gerek’’ ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Türkiye'de yaşanan yolsuzluklarla alakalı dinin alet edildiğine değinen Operatör Doktor Sare Davutoğlu,"Dindar insanların mesele ceplerine dokununca, eleştirel moda geçmesi beni çok inciten şeydir. Dindar insan önce yolsuzluğa ve haksızlığa karşı çıkmalıdır." şeklinde konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER