Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘SARAYA GİDEN CHP’Lİ’ İDDİASI: AMA MUHALEFET PARTİSİ SON KRİZ SONRASI SÜRECİ SOĞUTACAK, İNCE’NİN DİSİPLİNE SEVKİ DÜŞÜNÜLMÜYOR

Ana muhalefet partisi son kriz sonrası süreci soğutacak, İnce’nin disipline sevki düşünülmüyor

‘SARAYA GİDEN CHP’Lİ’ İDDİASI: AMA MUHALEFET PARTİSİ SON KRİZ SONRASI SÜRECİ SOĞUTACAK, İNCE’NİN DİSİPLİNE SEVKİ DÜŞÜNÜLMÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı'nda "CHP'li önemli isimle görüştüğü ve partinin başına geçmesini istediği" yönündeki iddiasını yazması ve arkasından bu ismin partinin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce olduğu yönündeki açıklamasıyla başlayan krize karşı izlenecek taktikleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında tartıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiye yönelik yeni kumpas girişimlerinin olabileceği uyarısında bulunduğu ve "kavgadan, tartışmadan uzak durun, işinize bakın" mesajı verdiği belirtilirken, polemiklerden kaçınılarak sürecin "soğumaya" bırakılması kararlaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre MYK toplantısında, kumpas iddialarıyla ilgili, kişisel olarak hedef gösterilenler dışında, tek elden açıklama yapılması görüşü benimsenirken; Muharrem İnce'nin, tüm MYK'yı "zan altında" bırakmak yerine, kendisine kumpas kurulduğunu iddia ettiği isimleri açıklaması gerektiği değerlendirmesi yapıldı.

CHP MYK toplantısının ardından görüştüğümüz parti yöneticilerinin, krizin aşılması konusunda izlenecek taktikler ve İnce'nin parti yönetimini hedef alan iddialarına verdikleri yanıtlar şöyle:

'Kumpas CHP'den değil Saray'dan'

CHP'de, "Saray'a giden CHP'li" iddiasının parti genel merkezi kaynaklı olmadığı savunuluyor.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ekim ayında yaptığı "Millet İttifakı parçalanmalı" açıklaması örnek gösteriliyor.

Kılıçdaroğlu'nun bir süredir, bazı devlet görevlilerinin Millet İttifakı'nı parçalamak için görevlendirildiği, bir "siyaset mühendisliği" yapılabileceği konusunda uyarılar yaptığı, gelinen noktanın da Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkardığı ifade ediliyor.

Erdoğan'ın her hafta yapılan anket sonuçlarını gördüğü, Barış Pınarı Harekâtı'ndan da umulan sonucu alamadığı savunularak, "Erdoğan da bu tabloyu görüyor. Bir yandan yeni partilerle birlikte oyuna yeni oyuncular giriyor, kendi tarafındakiler eksiliyor, patinaj yaşıyor. Şimdi yeni projeler ortaya koyacak, İYİ Parti'nin içini de bizi de karıştıracak. Yaşadıklarımız bu hesabın sonucu" değerlendirmesi yapılıyor

'Çete suçlaması infial yarattı'

Muharrem İnce'nin "Genel merkezdeki bir çete bana kumpas kurdu" açıklamaları ile bütün parti yönetimini "zan altında bıraktığı", MYK toplantısında da bu durumun adeta "infial yaratığına" dikkat çekiliyor.

İnce'nin isim vermeden "çete" suçlaması yapmak yerine, kendisine kumpas kuranları açıklaması gerektiği ve buna göre suçlamalara yanıt verilebileceği belirtilerek, "Yaptığı açıklamalarda Saray'ın bu işle ilgisi olmadığını söyleyip, genel merkezi suçlayınca, istemese de Saray'ın değirmenine su taşıyor" görüşü dile getiriliyor.

İnce'nin isim açıklamak yerine Nisan ayındaki Kurultay'da isimleri açıklayacağını söylemesine de, "Kendim mağdurum diyorsun, ama partiyi mağdur ediyorsun. Kurultay'a daha 4 ay var, bu kadar süre insanların ağızlarına neden partiyi sakız ediyorsun" tepkisi gösteriliyor.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER