Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sapıklık sınır tanımıyor diye, çaresiz mi kalacağız?

Selahaddin Eş Çakırgil- 03.03.2018

Sapıklık sınır tanımıyor diye, çaresiz mi kalacağız?

Birkaç değini..

1- Bugünlerde başta çocuklara yönelik tasallut, tasaddî vs.alçaklıklar olmak üzere benzer konular için, ceza kanununda yeni düzenlemeler yapılması tartışılıyor. Başbakan Yard. Prof. Recep Akdağ, özellikle de çocuklara tecavüzleri ve öldürülmeleri gibi alçaklıklara (önceki idâm cezası yerine getirilen) ?ağırlaştırılmış müebbet /ömür boyu hapis´  verilmesine dair kanun değişikliği hazırlıklarını izah ederken bile zorlanıyordu, TRT´de, 28 Şubat sabahı.. Çünkü konunun sadece iç hukuku ve (AB kriterlerine uygun olmak açısından)dış siyaseti ilgilendiren yönü yok; Müslüman halkımızın vicdanının rahatça kabullenebileceği bir çözüm yolu olmasını gerektiren itiqadî ve ahlâkî yönü de var. 

Tayyip Bey de, ?idâm cezasını kaldırmakla yanlış yaptık..´ demişti geçen hafta.. O halde yanlışın düzeltilmesi gerek.. 

Hatırlanacağı üzere, idâm´ın kaldırılması, önce, A. Öcalan´ın Kenya´da yakalanıp Türkiye´ye teslim edilmesi sırasında B. Amerika´nın, bu kişinin idâm edilmeyeceğine dair aldığı taahhütle fiilen; sonra da AB´ye üyelik için getirilen şartın gereği olan kanunî değişikliklerle gerçekleşmişti. 

Şimdi sapıklık haberlerinin medyada yer almadığı gün yok gibi.. Ve bu haberlerin medyada yer alması bile, alçak ruhlar için bir teşvik oluşturuyor. Öyleyse, bu ahlâksızlığın, toplumu bir cinnet veyaçaresizlik girdabına sürüklememesi için, idâm tedbir olarak getirilmeli değil midir?   

*** 

Bu suçlardan ayrı olarak, savaş zamanlarındaki hıyanetleri işleyenler için veya toplumu silahlı ayaklanma çağrılarıyla veya silahlı mücadelelerle kendi isteklerine boyun eğmeye zorlayan ya da, taammüden (kasıtlı olarak, planlayarak) ve canavarca duygularla bir veya birçok kişiyi öldürmelerde de, kaatillere ?idâm´ yolu açılmalıdır. AB veya sair uluslararası odakların dayatmalarına da aldırılmamalıdır.   

*** 

2- TSK´nın Afrin Harekâtı´nda ?sivil ölümlerine yol açıldığı´ şeklinde özellikle Batı dünyasındaki mâlum medya organlarında yer alan propagandalar tabiîdir. Kimse düşmanına çiçek sunmaz ve çiçek sunduğunda bile bir tuzak gizlidir. 

Elbette, kasten sivil-silahsız kimselere zarar veriliyorsa ona karşı çıkılmalıdır. Yazık ki, bizim dikkatlerimiz ancak emperyalist dünyadan yükselen itirazlara odaklanıyor, genellikle.. Ama Amerikan emperyalizminin, Rakka´yı DEAŞ´tan kurtarmak adına yaptıkları veya Rusya ve İran´ın İdlib ve Doğu Guta başta olmak üzere da bizzat veya Beşşar´a yaptırdıkları ağır bombardımanlarda can veren onbinler üzerinde de pek durulmadı. 

Bu, ?sivil ölümü´ iddiaları elbette rahatsızlık verir. Ama Akit gazetesinin TV yayınındaki bir yorumcunun, bu iddialara cevap verirken, ?Sivilleri öldürmek istesek niye taa Afrin´e gidelim..´ deyip,?İstanbul´un bazı lüks semtlerini ve Meclis´i zikretmesi ?akıl tutulması´yla bile te´vil edilemeyecek bir ruh hâlini yansıtmaktadır. 

Kendisi gibi düşünmeyenleri kendi iradesine boyun eğdirmek arzusu, 1930´lu yıllara ait ?İhtimal ki, bazı kelleler koparılacaktır..´ şeklindeki vandallığın başka zaman, mekânlarda hortlatılması hevesidir. Bu gibi çözüm yollarının mezarlıkları genişletmekten başka bir netice vermediği hâlâ anlaşılmamış demek ki..   

*** 

3- Hürriyet yazarı A. Hakan´a: İlâhiyatçı Prof. F. Beşer Hoca´nın, ?hastaların hastanelerde kadın-erkek, aynı koğuşta bulunmalarını doğru bulmadığı´na dair görüşlerini eleştirmeniz, sanıyorum ki sizin yetiştiğiniz aile ve kültür atmosferine de aykırıdır. Çünkü, hastalar bazen ?çıplak´ olarak bile tutulurlar. 

Batı Avrupa ülkelerindeki hastânelerde bile böyle bir karışık koğuş birliğine gayrimüslim hastalarca da itiraz edildiğini ve şuûrları açık en ağır hastaların bile, mahrem bölgelerini reflektif olarak korumaya çalıştıklarını bir ameliyat sırasında şahsen de müşahede etmişimdir. 

F. Beşer Hoca kendisini savunur, elbette.. Ancak, yazınızda sözünü ettiğiniz kitapla ilgili olarak da şunu ifade etmeliyim. Beşer Hoca, 5-6 yıl önce Köln´e geldiğinde, -yâni F. G.´in henüz kanûnî takibatuğramadığı dönemde-, o kitaba o ismi kendisinin vermediğinibelirtmişti.. Bilgilerinize.. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz