Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sansür yasası AKP'liler arasında da endişe yarattı: 29. maddeye itiraz

29. Maddeye itiraz eden AKP’liler, ‘Aslında teklif, internet ve sosyal medya düzenlemesi olacaktı. Ancak 5187 sayılı Basın Yasası’nda düzenlemeye dönüştü’ dedi.

Sansür yasası AKP

Basına yönelik yeni yaptırımlar öngören ve “sansür yasası” olarak nitelendirilen “dezenformasyon teklifi”, önceki gün TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Kabul edilen yasaya muhalefetin yanısıra AKP’den de tepki geldi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun edindiği bilgilere göre AKP’li kurmaylar, teklifteki “halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle yapılan haberlere” yönelik üç yıla kadar hapis cezası öngören 29. maddeye “itiraz ediyor.” Maddenin gazetecilere yönelik “niyet beyanının önünü açacağını” belirten AKP’liler, “Aslında teklif, internet ve sosyal medya düzenlemesi olacaktı. Ancak 5187 sayılı Basın Yasası’nda düzenlemeye dönüştü” eleştirisini getiriyor.

29 MADDEYE İTİRAZ

AKP’li kurmaylar, “küfür, hakaret, kamu düzenini bozmaya elverişli paylaşım” gibi suçların “mutlaka cezalandırılması gerektiği”nde hemfikir. Ancak düzenlemede yer alan madde 29’daki “bazı muğlak ifadelerin uygulamada keyfiliğe sebebiyet verebileceği” gerekçesiyle, bu ifadelerin “komisyon aşamasında yeniden tartışılıp, düzeltileceği beklentisi”nin AKP içinde de tartışıldığına işaret ediliyor. Ancak “hukuken karmaşaya yol açabilecek ifadelerle ilgili bir düzenlemenin yapılmadığı”na işaret ediliyor.

 

Kaynak: Artı Gerçek



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER