Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şam'dan ABD saldırılarına kınama: 'Amerikan işgaline son verilecek'

Washington yönetiminin hedef alınan noktalar hakkında 'yalan söylediğini' belirten Suriye Dışişleri Bakanlığı, Deyrizor ili ve ona bağlı Elbukemal ve Meyadin ilçesine düzenlenen saldırıları kınadı.

Şam

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ülkenin doğusunda Deyrizor ili ve ona bağlı Elbukemal ve Meyadin ilçesinde 'İran destekli gruplara ait olduğu' iddia edilen hedeflere düzenlenen ABD saldırısını kınadı. Washington yönetiminin, hava saldırılarında hedef alınan noktalar hakkında 'yalan söylediğini' savunan Şam yönetimini açıklamasında, "Amerikan işgaline son verilecek" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları'nın kullandığı bir üsse hava saldırıları düzenlendiğini duyurmuştu. Pentagon'dan yapılan açıklamada, perşembe gecesi düzenlenen saldırıların, Haseke yakınlarında bir Amerikalının öldüğü ve beş ABD askerinin yaralandığı İHA (insansız hava aracı) saldırısına misilleme olduğu belirtilmişti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Başkan Joe Biden'ın emriyle düzenlenen saldırılarda Devrim Muhafızları ile bağlantılı gruplar tarafından kullanılan tesisleri hedef aldık" demişti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Deyrizor'a yönelik saldırılarda Suriye askerleri dahil 19 kişinin öldüğünü duyurmuştu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER