Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Salgın nedeniyle işbaşı yaptırılmayan 20 bin öğretmenin bekleyişinde mutlu son

Ali Kemal Erdem'in haberi; Eğitim Sen, üç aylık sürece dair kayıpların telafi edilmesini istedi

Salgın nedeniyle işbaşı yaptırılmayan 20 bin öğretmenin bekleyişinde mutlu son

 

18 Mart 2020'de atanan, ancak salgın önlemleri kapsamında okulların tatile girmesi nedeniyle işbaşı yaptırılamayan 20 bin öğretmen üç ay sonunda geçen pazartesi günü işbaşı yaptı. Eğitim Sen, üç aylık sürece dair kayıpların telafi edilmesini istedi

 

Atama dönemleri mesleğe yeni başlayan öğretmenler için heyecanlı geçiyor / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavurüs pandemisi ve okulların kapalı olması gerekçe gösterilerek atanmaları yapılmalarına rağmen 3 aydır göreve başlayatılmayan 20 bin öğretmen işbaşı yaptı.

Öğretmenlerin üç ay süren heyecanlı bekleyişi 21 Haziran 2020 Pazartesi günü sessiz sedasız sonlandı.

 

özgürbozdoğan.jpg

Özgür Bozdoğan, / Fotoğraf: Eğitim Sen

 

"Üç aylık mağduriyet telafi edilsin"

Konuyla ilgili olarak Independent Türkçe’ye bir değerlendirmede bulunan Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan’ın sonuca karşın eleştirileri var.

20 bin öğretmenin üç ay bekledikten sonra hiçbir açıklama yapılmadan sessiz sedasız göreve başlatılmasını anlamanın mümkün olmadığını söyleyen Bozdoğan,  öğretmenler adına şöyle bir talepte bulundu:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu başta olmak üzere yasal mevzuat MEB’e arkadaşlarımızı göreve başlatmama yetkisi vermemekteydi. Şimdi de yaşanan mağduriyetlere dönük her hangi bir telafi öngörmemektedir. Oysa arkadaşlarımız atandıkları tarih olan 18 Mart’tan itibaren MEB personelidir. Bu nedenle arada geçen üç ay için ekonomik ve özlük bir hak kaybı yaşanmaması için mutlaka adım atılmalıdır.

15 gün içinde göreve başmalamaları gerekiyordu

18 Mart'ta atamaları gerçekleştirilen öğretmenler, salgın nedeniyle okulların tatil olması gerekçe gösterilerek işe başlatılmamıştı.

Eğitim Sen’den konuyla ilgili o günlerde yapılan açıklamada atanan öğretmenlerin “657 Sayılı Devlet Memurları Yasası” gereği 15 gün içinde işe başlatılmaları gerektiği halde başlatılmadıkları öne sürülmüştü.

Bekleme sürecinde maaş ve sosyal haklardan faydalanamayan öğretmenler tepkilerini sosyal medya ve sendikalar aracılığıyla duyurmuştu.

© The Independentturkish

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER