Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şahin: Pişmanlığım yok

Şahin, "Müslümanlığın belli bir hassasiyeti var. Uyulması gereken kuralları var. Orada bir kasıt olmadan bir art niyet olmadan Allah-u Teala’nın bir emrini dile getirmiş olduk” dedi.

Şahin: Pişmanlığım yok

“Biz İslam ülkesinde yaşıyoruz. Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız” diyerek hatırlatmada bulunan Başkan Şahin, “Benim sözüm, Müslümanlara yönelikti. Bugüne kadar hiç kimsenin kılık kıyafetine karışmadık, bugünden sonra da karışacak değiliz. Lakin bir Müslüman olarak Rabbimizin bize yüklediği sorumluluklar var. Uyarı ve tebliğ görevi de bunlardan birisidir. Ben Müslüman milletime tebliğ sorumluluğum kapsamında Yüce Allah’ın bir ayetini hatırlattım. Müslümanlığın da belli bir hassasiyeti var. Uyulması gereken kuralları var. Orada bir kasıt olmadan bir art niyet olmadan Allah-u Teala’nın bir emrini dile getirmiş olduk” dedi.

“Tebliğ görevimi yaptım”
Müslüman kadınların giyim kuşamına Allah’ın emirleri doğrultusunda dikkat etmeleri gerektiğini belirten Başkan Şahin şöyle devam etti:

“Müslüman kadınların vücut hatlarının belli olmaması gerekir. Müslüman olarak uyulması gereken bir kuraldır bu. Tabii ki bu anlamda çocuklarımıza da örnek olmamız gerekiyor. Özellikle toplum önünde yapmış olduğumuz hareketler tavırlar ile onlara örnek olmalıyız. Bu ülke kolay kazanılmadı. Bizim Kurtuluş Savaşı’nda sırtında mermi taşıyan bacılarımız, analarımız, teyzelerimiz vardı. Toplumda giyim kuşam ne olursa olsun bizim kimseye karşı bir art niyetimiz söz konusu olamaz. Ama şu da bir gerçektir ki Müslüman olduğumuz için bir yerde yanlış hareket görüyorsak o yanlışı yapan kişiyi uyarmamız gerekiyor. Biz burada bir uyarı görevi yaptık. Şunu dedik: ‘Toplum içinde bayanlarımızın genç kızlarımızın bu şekilde kıyafetle gezmeleri dolaşmaları hoş olmaz. Çünkü bu Allah-u Teala’nın emrine ters bir hareket olur.”

“Birileri topluma bu gerçekleri anlatmalı”
İfadelerinin farklı yönlere çekildiğine dikkat çeken Başkan Şahin, “Milli takımımızın başarısı bizim her zaman gurur duyduğumuz bir başarıdır. Ama buradaki olay daha farklıydı.Müslüman olanların da hareketlerine dikkat etmesi gerekiyor. Müslümanlar olarak örnek bir toplum olmamız icab eder. Müslümanlığın nasıl olması gerektiğini nasıl yaşanması gerektiğini birilerinin topluma anlatması gerekiyor” diye konuştu.

Partisi MHP tarafından başkanlar listesinden çıkartılmasına da değinen Şahin, şunları söyledi: “Partimiz olaya nasıl bakıyor nasıl değerlendiriyor bilmiyorum. Partinin belediye başkanları listesinden çıkartıldığımız yönünde bir Tweet atılmış. Tabi bu genel merkezin kararıdır. Genel merkezin kendine göre kriterleri vardır. O kriterler doğrultusunda böyle bir karar vermiştir. Ama sonuçta biz şu an belediye başkanıyız ve görevimize devam ediyoruz. Hizmetlerimizde herhangi bir aksama olmayacak. Onlara da artık söyleyecek fazla bir şeyimiz kalmadı. Sonuçta biz burada Allah-u Teala’nın bir ayetini dile getirdik. Kendi kafamızdan bir şey uydurmadık. Müslüman kadın edep sahibidir. Müslüman olmayanlar için zaten yapacak bir şey yok.”

“Hakkı söylemekten vazgeçmeyeceğiz”
“Partinin beni ihraç etmesini çok umursamıyorum. Onların kendi tasarrufu. Ama ben şuna inanırım” diyen Başkan Birol Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah-u Teala bizi hesaba çekecek. Bize en büyük Hakim O’dur. Hesap gününde biz Allah-u Teala’ya hesap vereceğiz. Eğer ‘Kur’an’a inanmışız, Allaha inanmışız,  Peygamberlere inanmışız’ diyorsak uymamız gereken kurallar var. Bu kuralları da birilerinin korkmadan çıkıp söylemesi gerekiyor. Allah’ın dinine yardım edersek Allah da bize yardım eder.”

“Biz görevimizi yapıyoruz. Sonuçta bu ülkenin kalkınması büyümesi gelişmesi dünyada bir numara olması için maneviyatta da gelişmesi gerekir. Allah bize yardım ederse hiç kimse bizim önümüzde duramaz. Allah’ın bize yardım etmesi için de bizim Kuran’a göre İslam’a göre hareket etmemiz lazım. Hassasiyetlerimizi her zaman ön planda tutmamız gerekiyor. Bu geçmişimizde de böyle oldu. Osmanlı İmparatorluğu bin yıla yakın dünyaya hakimdi. Çünkü onlara Allah yardım etti, önlerini açtı. 4 kıtada her türlü hükümlerini sürdüler. Onlar Allah’ın dinine yardım etti, Allah da onlara yardım etti.”



Anahtar Kelimeler: Şahin: Pişmanlığım

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER