Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sağlıkta şiddete 11 yıl 8 ay ceza

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli diş Hekimi Hamdi Gören’in tedavi ettiği Mert Demir tarafından geçen yıl bıçaklanmasına ilişkin davada karar çıktı: 11 yıl 8 ay hapis cezası.

Sağlıkta şiddete 11 yıl 8 ay ceza

Gazete Duvar'dan Mehmet Rebii Özdemir'in "konuya dait" haberi...

Bursa’da dişi uyuşmadığı gerekçesiyle diş hekimi Hamdi Gören’i göğsünden bıçaklayan Mert Demir’e 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Samsun-Sinop-Ordu ve Amasya Dişhekimleri Odası Başkanı Dr. Alper Dilek, kararın ardından yaptığı açıklamada “Türk Dişhekimleri Birliği ve Bursa Dişhekimleri Odası ile birlikte bütün dişhekimleri odaları tarafından en başından beri dikkatle takip edilen davanın son duruşması 13.07.2020 tarihinde yapıldı. Mahkeme tarafından, Savcılık görüşüne uygun olarak, önce adam öldürmeye kalkışma suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı, takdiri indirim uygulandıktan sonra Sanığın cezası 11 yıl 8 ay olarak belirlendi. Sağlık hizmetlerinde hiçbir şekilde ve hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyecek olan şiddetin ortadan kalkmasına bu kararın da katkısı olması dileğiyle, meslektaşımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Eylül 2019’da, Diş Hekimi Hamdi Gören’den randevu alan Mert Demir, dişini çektirdiği sırada uyuşturucu iğnelere rağmen dişi uyuşmadığı gerekçesiyle tartıştığı Gören’i göğsünden bıçaklamıştı. Ağır yaralanan Gören, Mert Demir’den şikayetçi olmuştu. Tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevi’nde konan Demir, ‘Kamu görevlisine karşı öldürmeye teşebbüs’ suçundan Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu.



Anahtar Kelimeler: Sağlıkta şiddete

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER